07.07.2023.

Održana 21. Županijska izložba vina, sauvignon blanc Vinarije Kostanjevec osvojilo titulu „Županovo vino 2023.“

IMG 0501


U srijedu, 6. srpnja u prostorijama Podravkinog restorana „Štagelj“ održana je 21. Izložba vina Koprivničko-križevačke županije. Županija već 21. godinu zaredom promovira lokalne proizvođače vina s kontroliranim zemljopisnim porijeklom sukladno Zakonu o vinu, a ove godine uzorke je predstavilo 14 proizvođača s područja Podravine i Prigorja koji su za svoja vina osvojili 21 zlatnu, 12 srebrnih i jednu brončanu medalju. Prestižnu titulu „Županovo vino 2023.“ osvojilo je vino sorte sauvignon blanc 2022. Vinarije Kostanjevec.

20230706 184829

Kako je uvodno kazao župan Darko Koren kontinentalni turizam se uvelike temelji na vinogradarskoj i vinskoj tradiciji pa tako na području županije djeluju brojni registrirani vinari, kušaonice i ruralne kuće za odmor gdje je sljubljena ponuda sortnih vina s gastronomskom ponudom Podravine i Prigorja, a sve na zadovoljstvo posjetitelja. Županija brojnim potporama pomaže vinarima u razvoju vinogradarstva te stjecanju novih znanja i vještina kako bi krajnji proizvod imao vrhunsku kvalitetu, dodao je župan te zahvalio svim izlagačima na sudjelovanju uz čestitku proizvođačima čija su vina nagrađena zlatnim diplomama.

IMG 0402

Uime nagrađenih se obratio Goran Kostanjevec, ujedno koji je kazao kako su vina iz naših krajeva počela dolaziti na vinske karte drugih regija te da se svi proizvođači nastoje plasirati na zahtjevno hrvatsko tržište koje je, relativno, malo u odnosu na broj vinara, ali to se, isključivo, može sa kvalitetom i s jako puno truda i u podrumu i u vinogradu.

IMG 0469

Dobitnicima priznanja čestitke je uputio i saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je pohvalio rad Županije i TZ KKŽ koji rade na promociji vina i time te istaknuo kako se predanim radom u Podravini i Prigorju može napraviti uspješna vinska priča.

Izložbi su uz nagrađene vinare prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, pročelnici županijskih upravnih tijela Melita Ivančić, Ljubica Belobrk Flamaceta, Marijan Štimac, predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev i direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan,  načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, ravnatelji i predstavnici županijskih ustanova, potpredsjednik Županijske skupštine Zdravko Matotan te članice i članovi Županijske Skupštine.

IMG 0506

Služba ureda župana

Pročitano 740 puta