08.07.2023.

Svečanom sjednicom općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Kalnik

Objavljeno u kategorijama: Novosti

m19


U Spomen domu “Hrvatskih branitelja” jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća  u povodu proslave Dana Općine i blagdana svetog Brcka. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, a događaju je nazočio i predsjednik RH Zoran Milanović sa savjetnicom za ljudska prava i civilno društvo Melitom Mulić.

Sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik Olinka Gjigaš, a u svom se govoru osvrnula na proteklih godinu dana rada Vijeća. Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer istaknuo je kak se u ovih proteklih 26 godina izgradilo dosta toga, od cesta, mrtvačnice, groblja, vodovoda, vrtića, škola, a sve da bi ljudi opstali i normalno živjeli na Kalniku.

ljubic2 1

Čestitkama su se pridružili zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo kako Kalnik ima najmanju školu u županiji, no da će se Županijska uprava o njoj i dalje brinuti kao da je najveća. „Nastavit ćemo ulagati u školstvo, bit ćemo dobar partner Općini Kalnik i njenim stanovnicima. Ulagat ćemo i u ostalu infrastrukturu“, poručio je Ljubić.

Prigodne govore u održali i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, a na kraju se uzvanicima obratio predsjednik Milanović koji je naglasio kako hrvatske općine i gradovi dobro postrojeni te da ne treba dirati lokalnu samoupravu koja radi dobrobit za lokalnu zajednicu.

Na svečanosti su uručene i novčane nagrade darovitoj djeci koja su osvojila nagrade na općinskim i županijskim natjecanjima. Uz to, dodijeljene su zahvalnice za nesebičan rad u razvoju odgoja i obrazovanja Danici Crnčić i Božici Bosek, ali Valeku Hrlec za nesebičan rad na razvitku i promicanju društvenog života na području Općine Kalnik.

Ovaj događaj kojem su uz članice i članove Općinskog vijeća prisustvovali i načelnici općina, predstavnice PORA-e te drugih ustanova, svojim su nastupima uveličali Dječji vrtić “Kalnički jaglac”, učenici Osnovne škole “Kalnik” i zbor Udruge umirovljenika Kalnika.

Izvor teksta i fotografija: TV Križevci, Glas Podravine i Prigorja, Ured Predsjednika RH, KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 619 puta