11.07.2023.

Župan održao prijem za uspješne članove ŠRK Štuka Colmic iz Torčeca

IMG 9893


U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je održao prijem za kadete Športsko ribolovnog kluba Štuka Colmic iz Torčeca koji su na 47. Kadetskom kupu Hrvatskog športsko ribolovnog saveza osvojili prvo mjesto.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev, predsjednik županijskog Športsko ribolovnog saveza Ivan Petak te predstavnici ŠRK Štuka Colmic, na čelu s kapetanom Marijom Lončarom.

20230711 100317

Podsjetimo, Kadetski kup HŠRS-a održan je od 30.6. do 2.7. ove godine, u domaćinstvu ŠRS KKŽ na jezerima Jegeniš i Šoderica, a natjecanje je okupilo preko 350 ribolovaca iz cijele Hrvatske.

IMG 9825

Župan je uputio čestitke kadetima ŠRK Štuka na odličnim rezultatima kojima na najljepši način promoviraju našu Županiju te ribolov kao sport.

quote desni 3Ovaj sport doista zauzima značajno mjesto i niz godina svjedočimo vašim uspjesima u raznim kategorijama i natjecanjima te se vidi koliko sustavno i predano radite. Zahvaljujem predsjedniku Petaku na velikom trudu, zalaganju i entuzijazmu, kao i na dugogodišnjoj odličnoj suradnji, te našoj Zajednici sportova na podršci ovom natjecanju. Domaćinstvo Kadetskog kupa bila je sjajna promocija naše Županije, kako u sportskom, tako i u turističkom smislu, obzirom na važnost ribolovnog turizma. Naša županija ima više registriranih ribolovaca od Zagreba, preko tri tisuće, i to dovoljno govori u prilog popularnosti ovog sporta. Sportski ribolov jedan je od naših najtrofejnijih sportova, a to je rezultat svega onoga što vi ulažete, prvenstveno vaše ljubavi prema ovom sportu. Još jednom zahvala svima uključenima i čestitke na uspjesima ŠRK Štuka Colmic, uvjeren sam da vas čeka još mnogo sjajnih rezultata“, dodao je župan.

IMG 9833

Čestitkama na izuzetnim rezultatima pridružio se i predsjednik Lovković, koji je zahvalio Klubu Štuka Colmic i predsjedniku Petaku na velikom trudu i zalaganju koje ulažu u ovaj sport, dodavši kako je organizacija natjecanja protekla sjajno. Istaknuo je kako će im Županija i županijska Zajednica sportova i nadalje biti podrška i pomoć u svim aktivnostima.

IMG 9840

Predsjednik ŠRS KKŽ Ivan Petak zahvalio je Županiji i županijskoj Zajednici sportova na financijskoj, stručnoj i organizacijskoj pomoći te odličnoj dugogodišnjoj suradnji kazavši kako je dostignuta najviša kvalitativna razina u organizaciji natjecanja.

quote desni 3Nacionalni Savez je oduševljen organizacijom i pristupom koji smo pokazali, a to ne bi bilo moguće bez vaše pomoći. Nastojat ćemo napraviti i dodatni iskorak kroz potencijalni projekt KUP-a Alpe Adria što bi moglo dovesti još veći broj turista koji su vezani za ribolovne discipline u naš kraj. Smatram da je to odlična promocija sporta i turizma naše županije na korist cijele zajednice“, kazao je Petak te dodao kako je ova generacija mladih sportaša koja je postigla velike uspjehe rezultat odličnog rada u Klubu.

quote desni 3„O ovim mladim momcima će se još mnogo čuti, s njima rade profesionalci koji svoje iskustvo predaju na nove generacije. Siguran sam da će osvajati odličja i u višim dobnim skupinama u bliskoj budućnosti“, zaključio je Petak.  

IMG 9845

Kapetan ŠRK Štuka Colmic Mario Lončar istaknuo je kako su se njihovi kadeti Vinko Lončar, Petar Matijašić i Jan Paveli svojim vještinama doista iskazali na natjecanju te zasluženo osvojili prvo mjesto, a i prijašnjih su godina postizali odlične rezultate na državnoj razini. Još je istaknuo kako se u Klubu mnogo ulaže u rad s mladima te kako je to angažman cijele zajednice – od same djece koja mnogo treniraju i uz to uredno izvršavaju školske obveze, preko roditelja koji su im podrška u svakom smislu, trenera, vodstva Kluba te vodstva ŠRS KKŽ i predsjednika Petaka.

IMG 9894

Prvaci Kupa, kadeti Vinko Lončar, Petar Matijašić i Jan Paveli kazali su kako su se već u najranijoj dobi zaljubili u ribolov kao sport te su mnogo vremena i truda uložili u pripremu za natjecanja na kojima postižu odlične rezultate.

IMG 9873

Nakon obraćanja župana i gostiju, predsjednik Petak je u ime ŠRS-a KKŽ i HŠRS-a, čiji je član Upravnog odbora, uručio zahvalnice za podršku Kadetskom kupu županu, predsjedniku Lovkoviću za županijsku Zajednicu sportova i Kristini Sočev za Turističku zajednicu KKŽ, dok će se direktoru TZ područja Središnja Podravina Nikoli Ciku uručiti naknadno.  

 Služba ureda župana


Pročitano 696 puta