13.07.2023.

Članovi Udruge „Peski-Art Đurđevac“ na likovnoj koloniji u Veteranskom centru u Sinju

received 804539294392036


U Veteranskom centru Podružnici Sinj u organizaciji HVIDRA-e Petrinja i pod pokroviteljstvom Ministarstava hrvatskih branitelja održana je likovna kolonija na kojoj su sudjelovali i članovi udruge "Peski-Art Đurđevac".

Nakon putovanja i dolaska u Sinj, ravnatelj Veteranskog centra Podružnice Sinj Igor Vidalina priredio je prijem za sve sudionike. Zaposlenica Veteranskog centra, radna terapeutkinja Kristina Vukas sudionike je povela u razgledavanje grada te su posjetili Muzej alke Sinj, svetište čudotvorne Gospe Sinjske te središte Grada Sinja. U večernjim satima organiziran je posjet mjestu Han na rijeci Cetini, uz prolazak i upoznavanje sa mjestima Glavice, Vučkovići i Brnaze u Cetinskoj Krajini iz kojih su neki od najtrofejnijih sinjskih alkara.

355867727 825553105853949 1586604779454249100 n 800x600

Po povratku u Veteranski centar uslijedilo je druženje i dogovor za daljnje aktivnosti te se počelo s izradom likovnih radova. Drugog dana likovne kolonije domaćini su priredili izlet u mjesto Dabar na imanje Braniteljske zadruge "Patriot" gdje se moglo jahati na konjima, igrati paintball te je organiziran rafting i razgledavanje po jezeru Peruča. Nakon izleta upoznavalo se s aktivnostima korisnika Veteranskog centra u kojem, osim hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, borave na oporavku i ranjeni ukrajinski branitelji. Posljednjeg dana likovne kolonije dovršavali su se likovni radovi te su članovi kolonije prisustvovali svetoj misi u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske i posjetili hotel „Alkar“.  

20230708 113859 800x600

Likovnu koloniju posjetio je i ravnatelj Veteranskog centra podružnice Sinj Igor Vidalina, koji nije skrivao zadovoljstvo viđenim, te je zahvalio sudionicima uz želju da se iste aktivnosti održe i sljedeće godine. Prilikom povratka sudionici su posjetili izvor rijeke Cetine u Vrlici te monumentalnu crkvu i svetište Hrvatskih Mučenika u Udbini.

Sudionici su gostoljubivim domaćinima iz Veteranskog centra Podružnice Sinj te organizatorima HVIDRA-i Petrinja zahvalili sa 42 likovna rada koje je izradilo 12 sudionika likovne kolonije: Edit Posavec, Liljana Nemer, Božica Pintar, Mladen Rajn te članovi udruge „Peski-Art Đurđevac“ Alojz Horvat, Mirko Horvat, Zvonko Košćak, Mirko Markešić, Franjo Mihočka, Ivan Rođak, Zdravko Šabarić i Pero Topljak.

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ zahvaljuje predsjedniku HVIDRA-e Petrinja Antunu Pintaru i njegovoj ekipi na pozivu i uslužnosti te ravnatelju Igoru Vidalini i zaposlenicima Veteranskog centra Podružnice Sinj na gostoljubivosti. U planu su dodatne kreativne aktivnosti kako bi se oplemenili radni i terapeutski prostori Veteranskog centra u Sinju.

Udruga Peski-Art Đurđevac


Pročitano 708 puta