14.07.2023.

Projektni tim Centra kompetentnosti održao radni sastanak

20230714 091420


U prostorijama Županijske uprave danas je održan radni sastanak projektnog tima u okviru provedbe projekata „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ i „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“.

Teme sastanka bile su realizacija i stupanj izvršenosti projektnih aktivnosti te planiranje preostalih aktivnosti do kraja projekata. Kako je uvodno istaknuo voditelj projekta Darko Masnec, oba projekta obuhvaćena Centrom kompetentnosti KKŽ privode se kraju u skladu s rokovima i planiranom dinamikom koja je definirana na samom početku. U tijeku je dopremanje preostale opreme u prostore koji su potpuno u funkciji te se u njima tijekom cijele školske godine odvija nastava uz primjenu najviših obrazovnih i tehničkih standarda koji su omogućeni kroz projekt. Predstoje još završne konferencije te stručne edukacije i studijska putovanja s primjerima dobre prakse koje su planirane u sklopu aktivnosti projekta.  

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija je Centrom kompetentnosti u KKŽ stvorila novu obrazovnu paradigmu strukovnog obrazovanja ulaganjem od preko deset milijuna eura u Obrtničku školu u Koprivnici i Strukovnu školu u Đurđevcu, od čega se dva milijuna eura odnosi na najmoderniju opremu. Riječ je o kapitalnom projektu u sektoru obrazovanja, a Koprivničko-križevačka županija jedna je od rijetkih županija koja je uspjela realizirati ideju u potpunosti – od 25 projekata CEKOM-a ukupno su realizirana samo tri na području Hrvatske.

20230714 091440

Uz izgradnju novih objekata na školama, izrađena su i tri nova standarda zanimanja, četiri standarda kvalifikacija, kurikulum za redovnu nastavu i 29 registriranih programa za obrazovanje odraslih te je nabavljena vrhunska opremu vrijedna preko dva milijuna eura, a uz to su i provedene edukacije nastavnika. Učenici danas u Koprivnici i Đurđevcu rade s najnovijim tehnologijama, a velika je vrijednost u tome što svi rade na opremi koja je jednaka onoj u realnom industrijskom sektoru pa neće imati problema u prilagodbi nakon što po završetku školovanja izađu na tržište rada.

Služba ureda župana

Pročitano 731 puta