16.07.2023.

Općina Novigrad Podravski svečanom sjednicom proslavila svoj Dan

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IB SS Novigrad 2 15072023 12


Općina Novigrad Podravski, uz bogat program Novigradskog ljeta i svečanu sjednicu Općinskog vijeća, slavi svoj Dan. Svečanoj sjednici prisustvovali su i župan Darko Koren, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, te zamjenik župana Ratimir Ljubić koji su načelniku Zdravku Brljeku, predsjedniku Vijeća Zlatku Mlakaru i mještanima uputili čestitke.

IB SS Novigrad 2 15072023 14

Na početku sjednice okupljenima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Mlakar, a zatim se načelnik Brljek osvrnuo na realizirane projekte u proteklom razdoblju te zahvalio svima koji su doprinijeli razvoju Općine. Osvrnuo se na povlačenje europskih sredstava koja, uz veliko zajedništvo na svim razinama, omogućavaju brojne velike projekte. Također je pohvalio suradnju sa Županijom, PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom KKŽ, posebno kroz program Zaželi, te ŽUC-om.

U prigodnom videu zatim su prikazani najvažniji projekti, primjerice obnova javne rasvjete i modernizacija prometne infrastrukture, financiranje boravka djece u vrtiću, izrada idejnog rješenja projekt ekomuzeja Časti i dobru zavičaja Novigrad Podravski, idejnog rješenja za izgradnju zgrade za poboljšanje zdravstvene zaštite i socijalne usluge i idejnog rješenja Centra za kulturu. Zbog povećanog broja djece, napravljena je i rekonstrukcija Dječjeg vrtića Fijolica te brojni ostali projekti.

IB SS Novigrad 2 15072023 20

Župan je uputio pozdrave uime predsjednika Vlade RH Plenkovića te pohvalio rad općinskog vodstva, kao i odličnu suradnju sa Županijom, a sve u cilju realizacije projekata kojima će se stvoriti uvjeti za još kvalitetniji život svih mještana. Također je istaknuo važnost zajedništva među općinama, što je put prema napretku, dodavši kako će Općini Županija i nadalje biti na raspolaganju za svu potrebnu pomoć i podršku.

Okupljenima su se obratili i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, ujedno i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj,

Gosti su uživali i u kulturno-umjetničkom programu, a dodajmo kako su svečanoj sjednici prisustvovali i brojni predstavnici županijskih ustanova, Županijske skupštine, općina te drugi uzvanici.

Služba ureda župana

Fotografije: ePodravina


Pročitano 738 puta