21.07.2023.

Održana završna konferencija projekta Zaželi- faza III „Brižne žene Podravske III“

IMG 0351


U Društvenom domu u Općini Kalinovac danas je održana završna konferencija projekta Zaželi faza III „Brižne žene Podravske III“ kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek.

Uime nositelja projekta, Općine Kalinovac, konferenciji je prisustvovao predsjednik Općinskog vijeća Ivan Patačko, kao i predstavnici partnera na projektu - načelnici općina Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete – Zdravko Ivančan, Mirko Remetović i Mladen Sitek, predstavnici Općine Ferdinandovac, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci i Hrvatskog zavoda za socijalni rad Područnog ureda Đurđevac, 15 žena zaposlenih na projektu, pomoćnica ravnateljice PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Senada Ranilović te ostali uzvanici.

IMG 0361

Predsjednik Općinskog vijeća Patačko izrazio je zadovoljstvom uspješnom realizacijom ovog projekta te zahvalio svima uključenima, istaknuvši njegove višestruke koristi za lokalnu zajednicu. Također je dodao kako vjeruje da će se pronaći model za nastavak projekta, na zadovoljstvo gerontodomaćica, kao i korisnika o kojima brinu.

Zamjenik Ljubić čestitao je Općini Kalinovac i partnerima na još jednom hvalevrijednom projektu, koji osim zapošljavanja žena iz lokalne zajednice, ima za cilj povećati kvalitetu života krajnjih korisnika. Ujedno je poželio mnogo uspjeha u nastavku projekta, dodavši kako će Županija i županijske ustanove i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu pomoć i podršku.

IMG 0389

Čestitkama su se pridružili i predstavnici partnera te PORA-e koja je pružila stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta, a zatim je voditeljica projekta Marija Janković predstavila ostvarene aktivnosti.

Dodajmo kako je bilo zaposleno 15 žena koje su brinule o ukupno 102 korisnika, a svakodnevno su im pomagale u obavljanju kućanskih poslova, održavanju okućnice, osobnoj higijeni, ostvarivanju različitih prava, dostavi lijekova i plaćanju računa. Uz sve to, za korisnike koji često žive u samačkim kućanstvima iznimno je važan socijalni kontakt, a gerontodomaćice su im bile na raspolaganju i za razgovor te druženje.

IMG 0356

Projekt „Brižne žene Podravske III“ Zaželi- faza III financiran je iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. (85 posto) i sredstvima Državnog proračuna (15 posto). Ukupna vrijednost projekta je 98.427,23 eura, a trajao je osam mjeseci.

Služba ureda župana


Pročitano 898 puta