28.07.2023.

Počinje Svjetsko kadetsko prvenstvo u rukometu, Koprivnica jedan od gradova domaćina

Rukomet press 6


Na koprivničkim bazenima Cerine danas je održana konferencija za medije uoči skorašnjeg početka Svjetskog kadetskog prvenstva kojem je Hrvatska domaćin od 2. do 13. kolovoza ove godine. Gradovi domaćini su Koprivnica, Varaždin, Rijeka i Opatija, a po prvi put u povijesti na natjecanju će nastupiti 32 reprezentacije.

O samom prvenstvu i značaju natjecanja za grad i županiju govorili su zamjenik župana Ratimir Ljubić, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, direktor natjecanja Silvio Njirić te koordinatorica natjecanja za skupinu u Koprivnici Sonja Šafar, a konferenciji su prisustvovali i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković te predsjednica Uprave tvrtke Komunalac Nataša Tetec.    

Rukomet press 1

Gradonačelnik Jakšić je uvodno kazao kako je Koprivnica oduvijek grad rukometa sa sjajnim sportskim uspjesima te da je uvjeren da će brojni Koprivničanci znati prepoznati kvalitetu rukometa i podržati ekipe koje će se natjecati u gimnazijskoj dvorani Josip Samaržija Bepo. Zahvalio je HRS-u na povjerenju i Županiji na partnerstvu te pozvao sve da u velikom broju podrže mlade nade svjetskog rukometa.

Zamjenik Ljubić je naglasio odličnu suradnju Županije i HRS-a te dodao kako se velika natjecanja po peti puta organiziraju u Koprivnici što je pokazatelj da se prijašnjih godina organizacijski odradio sjajan posao. „Uvjeren sam da će i ove godine sve odlično funkcionirati, drago nam je što se prvenstvo opet odvija kod nas jer riječ je o velikoj sportskoj manifestaciji koja je i sjajna turistička promocija Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Svima želim puno sportskog uspjeha i pozivam navijače da podrže sve reprezentacije koje će gostovati kod nas“, poručio je Ljubić.

Rukomet press 5 

Pozivnicu navijačima su uputili i direktor natjecanja Njirić te koordinatorica Šafar koji su istaknuli kako je sve spremno za sjajnu predstavu i rukomet na najvišoj razini kvalitete. Preko 900 sportaša gostovat će u četiri hrvatska grada, a 32 reprezentacije će se natjecati u skupinama:

SKUPINA A: PORTUGAL, HRVATSKA, RUANDA, ALŽIR

SKUPINA B: MAĐARSKA, SLOVENIJA, MAROKO, NOVI ZELAND

SKUPINA C: EGIPAT, ISLAND, JAPAN, ČEŠKA (skupina Koprivnica)

SKUPINA D: ŠPANJOLSKA, J. KOREJA, BRAZIL, BAHREIN (skupina Koprivnica)

SKUPINA E: DANSKA, AUSTRIJA, ČILE, MEKSIKO

SKUPINA F: NORVEŠKA, CRNA GORA, SJ. MAKEDONIJA, IHF TROPHY

SKUPINA G: NJEMAČKA, ARGENTINA, SAUDIJSKA ARABIJA, SAD

SKUPINA H: ŠVEDSKA, FARSKI OTOCI, IRAN, BURUNDI

Od početka natjecanja, 2. kolovoza, pa sve do završetka natjecanja u skupini 8. kolovoza, cijena dnevne karte iznosi 10 eura što znači da se mogu pogledati sve četiri utakmice dana.

Posljednja tri dana natjecanja u Areni Varaždin cijene karata su nešto više te za 10. i 11. kolovoza 2023. godine kada se igraju četvrtfinalni i polufinalni susreti, cijena dnevne karte je 15 eura, a na dan finala, odnosno borbe za broncu, cijena dnevne karte je 20 eura.

Služba ureda župana

Pročitano 869 puta