01.09.2023.

Klub „Mariška“ uspješno završio treću fazu provedbe projekta "Ruka podrške"

fotka


U četvrtak, 31. kolovoza 2023. godine u dvorani ENTER-a održana je završna konferencija projekta „Ruka podrške“, koji je odobren u sklopu poziva Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza III, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. za razdoblje od 01. siječnja do 01. rujna 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 196.793,42 eura bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška“, a partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Koprivnica i Grad Koprivnica. Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta koji uključuju zapošljavanje ukupno 31 žene, koje su tijekom 6 mjeseci pružale skrb kroz usluge podrške i potpore u svakodnevnim aktivnostima za ukupno 234 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja grada Koprivnice i općine Sokolovac.

2

Predsjednica Kluba Valentina Čadavec zahvalila se svim sudionicima i partnerima na uspješnoj suradnji, a članicama ciljane skupine čestitala na marljivosti i vrijednom radu te im zahvalila što su tijekom ovih 6 mjeseci korisnicima nesebično pružale svoju ruku podrške i tako im uvelike olakšale život u njihovom domu. Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici partnera i suradnika. Voditeljica ispostave Koprivnica Maja Petak ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Križevci čestitala je Klubu na uspješno provedenom projektu te izrazila zadovoljstvo što su žene odabrale ovaj plemenit posao. Također je naglasila kako je Zavod uvijek tu na raspolaganju za pomoć i posredovanje te da se nada što skorijem nastavku provedbe programa Zaželi. Melita Pongrac, stručna suradnica ispred Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Koprivnica osvrnula se na korisnike usluga podrške i potpore kojima ovaj oblik skrbi mnogo znači i za kojim postoji sve veća potreba te pozvala gerontodomaćice da se slobodno obrate za pomoć kad god im bude potrebna. Ratimir Ljubić, zamjenik župana, pridružio se čestitkama na kvalitetnom  radu i uspješno provedenom projekt te zahvalio Klubu na ovom projektu, ali i na svim drugim projektima i aktivnostima koje organizira za poboljšanje života starijih osoba. Isto tako, čestitao je i zahvalio ženama koje su radile na projektu i nesebično brinule o svojim korisnicima. Na kraju je svima zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i skoro ponovno zapošljavanje na slijedećem projektu.

Na kraju konferencije zaposlenim ženama podijeljene su zahvalnice za njihov doprinos na projektu.

 Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Kluba za starije osobe „Mariška“


Pročitano 711 puta