08.09.2023.

Župan prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Varaždinske županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

1000010058 64fa1e2a490bd 860xr


Povodom Dana Varaždinske županije u Areni Varaždin u četvrtak, 7. rujna održana je svečana sjednica Županijske skupštine. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Kore, a među brojnim uzvanicima sjednici su nazočili i predsjednik Vlade Andrej Plenković sa  ministrima te brojni drugi gosti.

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić u pozdravnom govoru je kazao da se Varaždinska županija zbog svojeg geopolitičkog položaja, ali i marljivih ljudi brzo razvijala te zahvalio svima koji su pomagali u razvojnom putu.  

Župan Anđelko Stričak podsjetio je da se Varaždinska županija prvi put spominje 1181. godine i po tome je najstarija županija u Hrvatskoj. „Nikad toliko investicija nije bilo u obrazovanju, zdravstvu, komunalnoj infrastrukturi, zaštiti okoliša, gospodarstvu, turizmu, poduzetništvu kao danas. Te investicije se mjere stotinama milijuna eura, odnosno milijardama kuna. A sve zahvaljujući vertikali, od lokalne razine, preko Županije do vlade. Nikad ni jedna Vlada nije toliko pažnje posvećivala Varaždinskoj županiji i sjeveru Hrvatske“ naglasio je Stričak.

1694108774860

Čestitke Varaždinskoj županiji uputili su i saborski zastupnik, ujedno i izaslanih predsjednika Sabora Predrag Štromar i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, dok je premijer Plenković ustvrdio kako je je Vlada sa svojim smjerom razvoja i gospodarskom politikom u ciklusu velikog investicijskog i infrastrukturnog ciklusa ulaganja  diljem Hrvatske te poručio kako će se i dalje raditi na ravnomjernom razvoju svih hrvatskih krajeva.

 U sklopu svečane sjednice prikazani su i filmovi o Varaždinskoj županiji te su dodijeljena javna priznanja zaslužnim laureatima Varaždinske županije.

Izvor: evaraždin.hr, varaždinske vijesti,  varaždinski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 538 puta