08.09.2023.

U tijeku je 1. Međunarodni simpozij fizioterapeuta, okupili se brojni predstavnici medicinske struke

IMG 8780


U suorganizaciji Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Ustanove za zdravstvenu njegu Mediviva i Sveučilišta Sjever, a povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, u Hrvatskom domu u Križevcima održava se 1. Međunarodni simpozij fizioterapeuta. Uz domaće izlagače, sudjeluju i gosti iz Njemačke, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

IMG 8812

Simpoziju je otvorila saborska zastupnica Ljubica Lukačić, a prisustvovali su mu župan Darko Koren, pročelnica Ana Mušlek, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, predstavnica Ministarstva zdravstva Tanja Bedovec, predstavnica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Bekić, predstavnica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marinka Šimunović Gašpar, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi Pavo Čorluka, Marijana Filipić iz Hrvatske udruge poslodavaca, ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić sa suradnicima, brojni predstavnici županijskih i drugih medicinskih ustanova i udruga te drugi gosti.

IMG 8773

quote desni 3Okupljenima se uvodno obratila ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković te zahvalila partnerima u organizaciji: „Uz čestitke povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta, potrebno je naglasiti važnost fizioterapije i svega što ova struka čini za kvalitetniji život. Dom zdravlja zapošljava deset fizioterapeuta, imamo i jednu specijalizaciju te redovito primamo praktikante. Nadamo se i suradnji sa Sveučilištem Sjever, a posebno bih zahvalila na suradnji i koprivničkoj Općoj bolnici i liječnicima. Osim promocije struke, Simpozij će biti mjesto povezivanja i otvaranja novih vidika jer su kvalitetne informacije od iznimne važnosti. Želim vam uspješno sudjelovanje j i nadam se da se vidimo i sljedeće godine.

IMG 8781

Ravnateljica Ustanove za zdravstvenu njegu Mediviva i predsjednica udruge fizioterapeuta u zajednici Renata Deduš naglasila je veliku podršku na današnjem Simpoziju:

quote desni 3To nam daje snagu da i nadalje činimo velike stvari. Kolege fizioterapeuti, danas je naš dan i ovo će događanje razmjenom znanja i iskustva pozitivno utjecati na dobrobit naših pacijenata. Fizioterapije u kući predstavljaju najekonomičnije zbrinjavanje pacijenata u sustavu i poznato je da povoljnije utječu na ishode terapija, a jedan od glavnih ciljeva naše Udruge je uprave jačanje takvih izvaninstitucionalnih zdravstvenih usluga.“

IMG 8795

Župan je zahvalio svima na dolasku te čestitao organizatorima, uz riječi:

quote desni 3Nadam se da će ovaj Simpozij imati svoju tradiciju, obzirom na iznimnu važnost djelatnosti fizioterapije i hvala svima koji su nam to omogućili. Osim što ćete razmijeniti korisna iskustva i naučiti nešto novo, prilika je to da se međusobno upoznate i date svoj doprinos još kvalitetnijoj medicinskoj skrbi. Uz obrazovanje, Županija mnogo ulaže i u zdravstveni sektor, kako bi našim građanima bile dostupne sve medicinske usluge koje trebaju, a u posljednjih nekoliko godina ostvarene su brojne velike investicije. Pred nama je dovršetak velikog projekta energetske obnove koprivničke Opće bolnice, a imamo i još mnogo ambicija i planova. Osnova svega toga su ljudi i hvala vam na svemu što radite i što brinete za naše zdravlje.“

IMG 8787

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić kazao je kako je sa svojim suradnicima posvećen razvoju svih djelatnosti koje bolnica sadrži, a velik segment je upravo fizikalna medicina. Povećan je broj fizioterapeuta i omogućeni su adekvatni prostori, no smatra kako su ključ priče energija i snaga koje proizlaze iz ove struke. Dodao je kako fizikalna medicina i rehabilitacija doprinose kvaliteti života pacijenata te je izrazio zadovoljstvo suradnjom medicinskih ustanova na korist pacijenata.

IMG 8792

Važnost suradnje istaknuo je i križevačke gradonačelnik Mario Rajn, koji je gostima poželio dobrodošlicu u Križevce te uputio čestitke povodom Međunarodnog dana fizioterapeuta.

IMG 8806

Spomenimo kako će se nakon stručnih predavanja održati promocija knjige prof.dr.med.sc. Mirsada Muftića „Reumatologija“.

Služba ureda župana


Pročitano 1969 puta