18.09.2023.

U Torčecu otvoren novi Vatrogasni dom

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

170923 Vatrogasni dom Torcec otvorenje 43


Prošlog je vikenda u Torčecu svečano otvoren novi Vatrogasni dom, a događanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimira Habijan.

170923 Vatrogasni dom Torcec otvorenje 10

Dobrovoljno vatrogasno društvo Torčec dobilo nove prostore nakon 141 godinu, a kako je to naglasio predsjednik DVD-a Torčec Zvonimir Legemec, ostvaren je veliki san te je otvoreno novo poglavlje za vatrogasce. Ujedno je zahvalio svima koji su doprinijeli ovom projektu.

170923 Vatrogasni dom Torcec otvorenje 35

Načelnik Općine Drnje Petar Dombaj izrazio je zadovoljstvo novim prostorima te dodao: „Situacija s poplavama koja nas je nedavno zadesila pokazala nam je koliko je ova nova građevina u budućnosti bitna za cijelu općinu. Sve to naravno ne bi ništa značilo da nema ljudi i zbog toga je bitan ovakav kvalitetan DVD kao što je DVD Torčec. Izuzetno sam ponosan kad vidim što se napravilo i koliko su europska sredstva u ovom slučaju krucijalna jer bez financiranja europskim novcem ovako nešto bi Općina teško samostalno izgradila.“

170923 Vatrogasni dom Torcec otvorenje 38

Načelnik je još napomenuo kako predstoji nabava navalnog vozila, uz edukaciju i proširenje članstva DVD-a Torčec. Nove će prostorije Doma služiti vatrogascima, ali i svim društvima s područja općine Drnje.

170923 Vatrogasni dom Torcec otvorenje 49

Zamjenik Ljubić čestitao je na realizaciji ovog značajnog projekta, koji će uvelike doprinijeti još boljem funkcioniranju sustava civilne zaštite.

Svi znamo da su za vatrogastvo najvažniji ljudi, a DVD Torčec ima kvalitetne i dobre ljude koji shvaćaju vatrogastvo kao poziv, a ne kao zanimanje. Ja im na tome čestitam te sam tijekom godina imao priliku surađivati s mnogima od njih u kriznim situacijama. No, sigurno je da uz ljude treba i adekvatna infrastruktura kao što je ovaj Vatrogasni dom. Nadam se da će svima koristiti i potaknuti mlade ljude da se bave vatrogastvom i budu primjer drugima. Hvala vam na vašem angažmanu i želim vam mnogo uspješnog rada u budućnosti“, kazao je zamjenik Ljubić.

170923 Vatrogasni dom Torcec otvorenje 48

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković također je pohvalio članove DVD-a Torčec: „Puno toga su pokazali, pogotovo prije mjesec dana kad su bile poplave, pokazali su kako se to radi i kako to treba biti. Ovo je mjesto stvaranja novih vatrogasnih generacija, mjesto gdje će svi mještani i sve generacije moći doći i služiti na čast i pomoć svojim sumještanima.“

Služba ureda župana

Izvor: Drava.info


Pročitano 788 puta