22.09.2023.

Županijski Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi održao 5. sjednicu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 0225


U prostorijama Županijske uprave u petak, 22. rujna je održana  5. sjednica  Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije koju je vodio predsjednik Savjeta Željko Pintar. Sjednici su uz članove Savjeta prisustvovali i  zamjenik župana Ratimir Ljubić te po ovlaštenju župana pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Ana Mušlek.

Zamjenik Ljubić je pohvalio rad Savjeta te njihovo zalaganje za poboljšanje kvalitete života starijih osoba, nakon čega je pročelnica Mušlek izvijestila prisutne o provođenju Odluke o sufinanciranju smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe kojom je obuhvaćeno 322 korisnika iz 32 doma te  o pripremi Odluke o sufinanciranju smještaja u domove za starije i nemoćne osobe sa sjedištem izvan područja Koprivničko-križevačke županije.

IMG 0229

 Ravnateljica Doma za starije osobe Željka Koluder Vlahinja je izvijestila o proširenju djelatnosti Doma na uslugu osobne asistencije, a ravnateljica ZZJZ KKŽ Draženka Vadla kazala je kako je Zavod krenuo s cijepljenjem  novim cjepivom te da se sve informacije mogu dobiti u Zavodu ili na službenim stranicama ustanove. V.d. predstojnika Županijske službe za socijalnu skrb Danijel Rušak upoznao je prisutne o novom ustroju Zavoda za socijalni rad, a članovi Savjeta su utvrdili i termin održavanja  edukacijsko-rekreacijskog susreat na „ Đurđevečkim peskima“ koje će se povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada održati u ponedjeljak, 2. listopada u 10 sati kod Hotela Picok u Đurđevcu.

IMG 0234

Služba ureda župana

Pročitano 781 puta