26.09.2023.

Svečano obilježen Dan policije

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

IMG 0439

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke danas je povodom Dana policije, koji će se obilježiti na blagdan Svetog Mihovila, upriličen svečani prijem načelnika (po ovlaštenju) Marijana Kirina, kojemu su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Načelnik Kirin ugostio je predstavnike jedinica lokalne samouprave, pravosudnih institucija, ministarstva branitelja, udruga te bivše načelnike, kao i ostale uzvanike. Naglasio je kako Policijska uprava uspješno obavlja sve zadatke i prilagođava se novim okolnostima, a uz nužne represivne mjere prioritet su im preventivne aktivnosti, posebno u prometu. Zahvalio je na partnerstvu Županiji i gradovima Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu te istaknuo kako su sastavni dio žurnih službi, s kojima također odlično surađuju. Također je spomenuo zahvale bivšim načelnicima koji su postavili visoke standarde te poručio kako su spremni za sve buduće izazove u ovom poslu, koji je zapravo poziv, i u kojemu su najvažniji ljudi i njihova profesionalnost.

IMG 0471

Župan je pozdravio sve okupljene te istaknuo kako živimo u vremenu punom izazova u kojemu je potrebna sinergija svih institucija te kako mu je drago što se na taj način i djeluje. Naglasio je iznimno važnu ulogu policije u sigurnosti građana te odličan odnos s Policijskom upravom, koji će se i nadalje dodatno unaprijediti, posebno po pitanju prometa. Zahvalio je na suradnji i kroz županijski Stožer civilne zaštite te svim djelatnicima Policijske uprave poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž također se pridružila zahvala i čestitkama povodom Dana policije.

Nakon obraćanja, zapovjednik Interventne jedinice policije Matija Skelin predstavio je 30 godina povijesti rada Policijske uprave sa sastavnicama.

Dodajmo kako je delegacija Policijske uprave danas položila vijenac na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata te je održana sveta misa za poginule i preminule hrvatske branitelje i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova koju je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek.

Služba ureda župana


Pročitano 967 puta