29.09.2023.

Na sastanku projektnih partnera ICTr CE definirano da tri etape međunarodne rute „Željezne zavjese“ prolaze kroz Podravinu

Objavljeno u kategorijama: Novosti, ICTr-CE

20230927 120037

U sklopu projekta „Inovativni participativni održivi poslovni model za bicikliranje rutom željezne zavjese“ (ICTr-CE) 26. i 27. rujna je u slovenskom Potorožu održan drugi sastanak projektnih partnera. Na sastanku su sudjelovali predstavnici 12 partnera iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Belgije i Njemačke, te predstavnici Koprivničko-križevačke županije, jedinog projektnog partnera iz Republike Hrvatske. 

Na sastanku su definirani ciljevi i aktivnosti u nadolazećem razdoblju, njihov način provedbe uz postavljana vremenska ograničenja, prezentirana je izrada planova po radnim paketima te je podneseno financijsko izvješće. Nadalje, definiran je razvoj komunikacijskog plana i turističkog poslovnog modela primjenjivog za cjelokupno područje projektnih partnera.

Definirane su tri pilot regije biciklističke rute „Željezne zavjese“ (Eurovelo 13), i to sjeverna, južna i središnja. Sjeverna obuhvaća područje Njemačke i Poljske, središnja uključuje Austriju, Češku i Slovačku, a južna Mađarsku, Hrvatsku i Sloveniju. Južna pilot regija počinje u Szombathelyju a završava u Mohacsu u Mađarskoj, a njene tri etape prolaze područjem Koprivničko-križevačke županije. Radi se o etapama Letenye – Koprivnica, Koprivnica - Đurđevac i Đurđevac – Drávatamási.

Projekt se temelji na razvoju inovativnog turističkog proizvoda i poslovnog modela za cikloturizam te osnaživanju inovativnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika i drugih dionika u turizmu digitalnim rješenjima i mentorstvom.

Međunarodni biciklistički koridor Eurovelo 13 – ruta željezne zavjese ima bitno povijesno i kulturno značenje, a od 2019. godine je certificirana kulturna ruta Vijeća Europe i preklapa se s Europskim zelenim pojasom. Ukupno je duga 9.950 kilometara i podsjetnik je na granicu koja je nakon Drugog svjetskog rata dijelila istočnu i zapadnu Europu. Kroz našu Županiju prolazi 84 km rute Eurovelo 13.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt ICTr-CE sufinanciran je putem INTERREG Central Europe transnacionalnog programa Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj). Projekt je započeo 1. ožujka 2023. te traje do 28. veljače 2026. Ukupna vrijednost projekta je 2.676.820,00 €, podijeljenih između 12 partnera.

Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 189.000,00 €.

Više o projektu: https://www.interreg-central.eu/projects/ictr-ce/?fbclid=IwAR3HeZceLTbh0SDJfFrWZFRxgmukZmRITBd7MnvY_g5D1A9sYT1ajI0ueco

Više informacija o biciklističkim rutama u Koprivničko-križevačkoj županiji: https://podravinaprigorjebike.com/

ICTr CE Logo Standard large

Služba ureda župana


Pročitano 709 puta