02.10.2023.

U Županijskoj upravi svečano prisegnuli suci porotnici Općinskog suda u Koprivnici

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 1326


U prostorijama Županijske uprave danas je održana svečana prisega sudaca porotnika Općinskog suda u Koprivnici koji su na dužnost imenovani na 14. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

IMG 1322

Suci porotnici prisegu su položili pred predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom, županom Darkom Korenom, županijskim pročelnicama Melitom Ivančić i Ljubicom Belobrk Flamaceta te predstavnicom Općinskog suda u Koprivnici, predsjednicom Kaznenog odjela i sutkinjom Vesnom Piškorec Kuzmić.

IMG 1320

Nakon svečanog dijela prisege, župan je čestitao sucima porotnicima na imenovanju istaknuvši kako su svojima zaslugama zavrijedili ove pozicije, i to, prije svega, stručnošću i društvenim angažmanom.

IMG 1328

quote desni 3„Dužnost suca porotnika je važan trenutak u vašim životima, velika čast i privilegija, ali i odgovornost i obveza. Svojim radom ćete štititi društvo od nezakonitog postupanja pojedinaca ili države, a ujedno ćete predstavljati glas javnosti te održavati povjerenje u neovisno i časno pravosuđe. Vjerujem kako će vaš rad doprinijeti još boljem funkcioniranju pravosudnog sustava te biti na korist cijele naše zajednice“, istaknuo je župan.

IMG 1336

Čestitkama se pridružio i predsjednik Skupštine Felak koji im je poželio mnogo uspjeha u obavljanju ove časne dužnosti, dok je predstavnica Općinskog suda u Koprivnici Vesna Piškorec Kuzmić naglasila važnu ulogu novoimenovanih sudaca porotnika te im poželjela uspješan rad.

IMG 1332  

Služba ureda župana

Pročitano 766 puta