29.09.2023.

Sastali se članovi koordinacija vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

sjednica koordinacije sz hrvatske 6


Članovi koordinacija vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske, i to Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske, sastali su se u Torčecu u novoizgrađenom vatrogasnom domu tamošnjeg DVD-a.

Stjepan Skupliber, predsjednik koordinacije, pozdravio je okupljene, a u ime domaćina dobrodošlicu je izrazio Zvonimir Legemec, predsjednik DVD-a Torčec, te Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Osim predstavnika zajednica u koordinaciji, sastanku je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, koji je također izrazio dobrodošlicu, ali i potporu Županije u svim projektima i poslovima vatrogastva. Spomenimo i da je sjednici prisustvovao i Siniša Petkoviček u ime Hrvatske vatrogasne zajednice.

sjednica koordinacije sz hrvatske 9

Mladen Kanižaj iz Vatrogasne zajednice Međimurske županije predstavio je izvješće u vezi koordinacijskog natjecanja za pomladak koje se ove godine održalo po prvi puta te je naglasio da je natjecanje prošlo dobro, da su svi sudionici i organizatori bili zadovoljni te će se ovakva natjecanja za pomladak i dalje organizirati. Razgovaralo se i o opremi za natjecanja te je zaključeno da bi se u dogledno vrijeme trebao donijeti prijedlog novog pravilnika.

Zvonimir Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, podnio je izvješće sa sjednice Stožera Hrvatske vatrogasne zajednice te su raspravljene najvažnije točke i zaključci. Raspravljalo se i o formiranju županijskih vatrogasnih operativnih centara te uređivanju budućih prava dobrovoljnih vatrogasaca prilikom intervencija.

Predsjednik Skuliber na kraju je čestitao svim ekipama koje su nastupile na državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Novalji te naglasio odlične rezultate ekipa iz županija koordinacije. Zaključio je kako voditelji ekipa, ali i sve vatrogasne zajednice sjeverozapadne Hrvatske mogu biti zadovoljne i ponosne na odlične rezultate.

Nakon službenog dijela sjednice okupljeni su razgledali novi vatrogasni dom u Torčecu kroz koji ih je proveo predsjednik Legemec te predstavio zahtjevan, ali uspješan projekt izgradnje kojim je Torčec dobio jedan od najmodernijih i najbolje opremljenih vatrogasnih domova u Hrvatskoj.

Izvor: Vatrogasna zajednica KKŽ


Pročitano 562 puta