05.10.2023.

U Koprivnici obilježen Nacionalni tjedan dojenja

20231005 100306


Na koprivničkom Zrinskom trgu danas je obilježen Nacionalni tjedan dojenja koji ove godine ima temu „Omogućimo dojenje – podržimo zaposlene roditelje“. Obilježavanje je organizirala Patronažna zdravstvena zaštita Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a podršku događanju su pružili zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Ana Mušlek i Maja Blažek, ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković, Biserka Zlatar, pomoćnica za sestrinstvo ravnateljice, pomoćnik za kvalitetu zdravstvene zaštite Nino Ivanuša te ostali zaposlenici Doma zdravlja.

20231005 100838

Cilj obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja je podizanje svijesti u javnosti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu, naglašena je važnost zdravih stilova života i sportskih aktivnosti, a patronažne sestre su okupljenima, a posebno majkama, pružile važne informacije o dojenju.

20231005 101408

Spomenimo i kako Dom zdravlja ima organizirane grupe za dojenje u sva tri županijska grada – Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a po potrebi, grupe se organiziraju i u općinama. Zainteresirane žene mogu se javiti patronažnim sestrama u Domu zdravlja KKŽ, gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Dodajmo na kraju kako će se sutra, 6. listopada s početkom u 10 sati Nacionalni tjedan dojenja obilježiti i na Trgu J.J. Strossmayera u Križevcima te na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu.

Služba ureda župana


Pročitano 1049 puta