14.10.2023.

Javnim akcijama obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

20231014 110356


Na koprivničkom gradskom trgu danas je obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi. Javnim akcijama u organizaciji Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Udruge "Dignitate" građanima su u sva tri županijska grada predstavljene informacije o važnosti razvoja i pružanja palijativne skrbi.

Ovogodišnji slogan je "Suosjećajne zajednice - zajedno za palijativnu skrb", a podršku javnim akcijama, koje su uz Koprivnicu tijekom tjedna provedene i u Đurđevcu te Križevcima, pružili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicom Ksenijom Ostriž, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, Doma zdravlja KKŽ i učenici koprivničke Srednje medicinske škole koji su zajedno s volonterima udruge Dignitate u humanitarnoj akciji prodavali radove nastale na radionicama udruge Likresa.

20231014 110500

Podsjetimo na kraju kako je u sklopu Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske jedan od glavnih projekata Županije i Regionalni centar za palijativnu medicinu i liječenje boli.  Centar će pružati sveobuhvatnu zdravstvenu skrb za palijativne bolesnike koristeći alate multidisciplinarnog pristupa kroz stacionarni dio, dnevnu bolnicu i bolnički odjel te ambulante za palijativnu medicinu i liječenje boli. Projektom će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života palijativnih bolesnika i njihovih obitelji te šire zajednice.

Služba ureda župana

Pročitano 673 puta