16.10.2023.

Župan održao prijem za najuspješnije obrazovne djelatnike s područja županije

IMG 2826


Župan Darko Koren danas je u Županijskoj upravi održao prijem za najuspješnije obrazovne djelatnike s područja Koprivničko-križevačke županije za školsku godinu 2022./2023., koje je nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Svjetskog dana učitelja.

Povjerenstvo za nagrađivanje je među 505 nagrađenih odgojno-obrazovnih djelatnika uvrstilo i 16 iz naše županije: Luku Femca iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ (Koprivnica), Dariju Kivač iz Osnovne škole Gola, Sandru Poštić, Martinu Valec-Rebić i Marjanu Fržović iz Osnovne škole Ljudevita Modeca (Križevci), Maru Grašić iz Osnovne škole „Braća Radić“ (Koprivnica). Željku Hanžek iz Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ (Koprivnica), Mirnu Kovačić iz Osnovne škole „Đuro Ester“ (Koprivnica), Stojanku Lesički iz Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, Branka Pleadina i Tihomira Robotića iz Strukovne škole Đurđevac, Marinu Njerš iz Gimnazije „Fran Galović“ (Koprivnica), Nikolinu Sabolić iz Osnovne škole „Đuro Ester“ (Koprivnica), Kseniju Varović iz Osnovne škole „Fran Koncelak“ (Drnje), Tamaru Vrhovec iz Srednje škole „Ivan Seljanec“ (Križevci) i Mariju Zegnal Koretić iz Učeničkog doma Križevci.

IMG 2733

Župan je uputio čestitke nastavnicima povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, dodavši kako su ova važna priznanja još jedan dokaz kako je njihova vrijednost i kvaliteta prepoznata i izvan granica naše županije.

quote desni 3Iznimno smo ponosni što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo čak 16 obrazovnih djelatnika iz naše županije, što govori o njihovom entuzijazmu, izvrsnosti, motiviranosti i ljubavi koje ulažu u rad s učenicima. Prioritet rada Županijske uprave je upravo sektor obrazovanja, u kojemu smo realizirali brojne kapitalne investicije, poput Centra kompetentnosti i izgradnje pet školskih sportskih dvorana, a i nadalje ćemo ulagati u što kvalitetnije materijalne uvjete za naše učenike i nastavnike. Najvažniji dio tog sektora ste upravi vi, koji svojim znanjima i vještinama oblikujete nove generacije i stvarate bolju budućnost našeg društva te vjerujem da će vam ove nagrade biti dodatni poticaj za daljnji rad. Cijenimo i vrednujemo vaš trud, a svima nam je zajednički cilj da obrazovanje podignemo na što veću razinu jer je to temelj svakog uspješnog društva. Hvala vam na odličnoj suradnji po svim pitanjima i želim vam mnogo uspjeha u vašem pozivu“, poručio je župan.

IMG 2739

Uime obrazovnih djelatnika obratio se Tihomir Robotić iz Strukovne škole Đurđevac, koji je zahvalio županu i suradnicima na ovom prijemu, ali i na suradnji s odgojno-obrazovnim djelatnicima te na svim ulaganjima u podizanje kvalitete obrazovnog sustava. Posebno je istaknuo projekt Centra kompetentnosti, dodavši kako je nastavnički posao zapravo poziv koji traži mnogo vremena, volje i truda, uz kontinuirano usavršavanje, kako bi se učenicima na najbolji mogući način prenijela potrebna znanja. Pohvalio je svoje kolege na predanosti poučavanju i unaprjeđivanju nastave te izrazio želju da suradnja sa Županijom i nadalje bude na ovako visokoj razini.

Nakon uvodnih obraćanja, župan je obrazovnim djelatnicima uručio prigodne poklone, a spomenimo kako su prijemu prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

Služba ureda župana


Pročitano 769 puta