16.10.2023.

Općina Kalinovac svečanom sjednicom proslavila svoj Dan

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 20231016 WA0031


Uz bogat program „Lukovo v Kalnovcu 2023.“ Općina Kalinovac danas slavi svoj Dan i blagdan svetog Luke evanđelista, a središnji dio proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac.

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Patačko, a kako bi se detaljno upoznali s projektima koje Općina provodi, prikazan je i promotivni film Općine.

IMG 20231016 WA0032

Okupljenima se zatim obratio načelnik i saborski zastupnik Darko Sobota koji se osvrnuo na realizirane projekte i planove za budućnost:

quote desni 3U planiranju našeg proračuna posvetili smo se prvenstveno djeci i mladima, odnosno borbi za bolje demografske pokazatelje, te provodimo niz mjera poput besplatnog vrtića i pomoći studentima i školarcima. Veliku pažnju poklanjamo gospodarstvu i ponosni smo na našu gospodarsku zonu koja zapošljava brojne radnike te je u planu nastavak investicijskog ciklusa u tom području. Velike zahvale Županiji na odličnoj suradnji po pitanju brojnih projekata, poput izgradnje školske sportske dvorane, igrališta i općenito ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, a pomoć nam je stigla i od resornih ministarstva te EU fondova. Čestitam svima Dan naše Općine te vam zahvaljujem na doprinosu njezinom razvoju.“

IMG 20231016 WA0019

Župan je, uz čestitke mještanima, vodstvu Općine zahvalio na odličnoj suradnji, uz riječi:

quote desni 3Drago mi je vidjeti brojne goste iz drugih gradova, što dovoljno govori o tome da je Kalinovac, uz sva postignuća u ekonomskom, društvenom i infrastrukturnom smislu, jedna sredina koja je ima mnogo širi utjecaj od svojih geografskih granica i njeguje prijateljske odnose. Cilj nam je da svaka općina napreduje na korist i dobrobit mještana, no iako smo čuli kako demografska problematika nije sjajna, vjerujem da su ovdje osigurani svi preduvjeti za kvalitetan život. Vidljiv je napredak na brojnim poljima i ti novi sadržaji nas iznimno vesele. Županija i Općina odlično i konstruktivno surađuju na zajedničkim projektima, čija je kruna nova školska sportska dvorana. Želim vam svima da i nadalje nastaviti ovako uspješno razvijati sredinu u kojoj živite i vjerujemo da će rezultati i demografska slika biti još bolji!“

Prigodnim su se govorima obratili i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, uime jedinica lokalne samouprave, načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić, uime prijateljskih općina te saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

IMG 20231016 WA0011

Svečanoj sjednici prisustvovali su i brojni načelnici općina te predstavnici jedinica lokalne samouprave, županijskih i drugih ustanova, članice i članovi Županijske skupštine, gradskih i općinskih vijeća, predsjednica Uprave tvrtke Podravka Martina Dalić i članica Uprave Ljiljana Šapina, predstavnik Uprave tvrtke Rasco Ivan Franičević, predstavnici prijateljskih gradova i općina te drugi uzvanici.

Služba ureda župana


Pročitano 800 puta