17.10.2023.

OŠ Antun Nemčić Gostovinski dobila platinasti status Međunarodne Ekoškole

 20231017 121034


Svečanim postavljanjem zelene zastave na pročelje škole danas je u OŠ Antun Nemčić Gostovinski obilježeno dobivanje prestižnog platinastog statusa Međunarodne Ekoškole. Ovim statusom OŠ ANG je potvrdila svoju dugogodišnji predanost u ispunjavanju kriterija i implementaciji smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš u sklopu nastavnih programa i izvannastavnih aktivnosti.  Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a uime Grada Koprivnice pročelnica Ana Mlinarić.

20231017 122243

Uzvanicima se uvodno obratio ravnatelj škole Darko Sočev koji je istaknuo važnost očuvanja okoliša i potrebe za pametnim i ekološkim promišljanjem naše svakodnevice jer, kako je naglasio, bez prakticiranja temeljnih ljudskih vrednota i učenja najmlađih o važnosti čuvanja prirode neće biti održivog razvoja niti bolje budućnosti kojoj težimo.

20231017 121734

Zamjenik Ljubić je svim učenicima i djelatnicima uputio čestitku na ostvarivanju prestižnog statusa te naglasio:

„Već 22 godine ste uspješni u provođenju zelenih politika i ovo je nadogradnja vrlo lijepe priče. U nastavne procese i izvannastavne aktivnosti ste implementirali brigu za okoliš te potaknuli svijest mladih generacija, ali i nas zrelijih, o pitanjima okoliša i održivog razvoja. Iznimno je bitno od malih nogu djecu učiti o racionalnom korištenju energije i pravilnom zbrinjavanju otpada, a vaša je škola  brojnim aktivnostima pokazala da ste usvojili znanja i vještine te da razvijate ekološku svijest. Primjer ste drugima i nadam se da će i ostali krenuti tim putem“, kazao je zamjenik Ljubić.

20231017 122811

Prigodnim riječima obratili su se i pročelnica Mlinarić koja je uz čestitku školi istaknula odličnu suradnju škole i gradske tvrtke Komunalac, zatim članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat koja je poručila da će i dalje sa školarcima raditi na eko projektima te predsjednik Udruge Lijepa Naša Mirko Ruščić koja je nacionalni koordinator Ekoškola u Republici Hrvatskoj.

20231017 125658

Učenici su u sklopu obilježavanja stjecanja statusa Međunarodne Ekoškole za sve učenike i prisutne ravnatelje gradskih osnovnih škola pripremili i glazbeno-scenski program kojim je uveličana današnja svečanost.

Služba ureda župana  

Pročitano 722 puta