19.10.2023.

Međunarodni projekti udruga odobreni za sufinanciranje sredstvima Saveza Alpe Jadran

saj slika 1


U okviru Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran, predstavnici regija članica 19. listopada su održali radni sastanak putem online platforme na kojem su dodijeljena financijska sredstva prijaviteljima projektnih prijedloga na drugi ovogodišnji Javni poziv Saveza Alpe Jadran za sufinanciranje projekata. Također, Glavni tajnik prezentirao je financijsko izvješće, dok Tematske koordinacijske točke su prezentirale izvršenje provedbe prethodno odobrenih projektnih prijedloga.

Na sastanku su predstavnici Folklornog ansambla Koprivnica i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije prezentirali svoja dva najznačajnija projekta, i to Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” i Dani kulturne baštine te Međunarodni susret dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu”.

saj slika 2

Uslijedio je prikaz rezultata evaluacijskog procesa projektnih prijava te je ukupno 16 projektnih prijedloga prihvaćeno za sufinanciranje u iznosu od 40.250,00 eura, od čega su dva projektna prijedloga prijavitelja s područja Koprivničko-križevačke županije kojima je dodijeljeno ukupno 4.900,00 eura kako slijedi:

Naziv prijavitelja

Naziv projektnog prijedloga

Odobreni iznos

Folklorni ansambl Koprivnica

16. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa

"U bakinom krilu"

1.700,00 €

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije

17. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” i Dani kulturne baštine

3.200,00 €

 

saj slika 3

Podsjetimo, nakon prvog Javnog poziva Savez Alpe Jadran je odobrio za sufinanciranje 4 projekata prijavitelja s područja Koprivničko-križevačke županije kojima je dodijeljeno ukupno 10.000,00 €. Tako je u 2023. godini Savez Alpe Jadran odobrio ukupno 6 projekata za sufinanciranje s iznosom od 14.900,00 eura.

saj slika 4

Služba ureda župana

Pročitano 698 puta