24.10.2023.

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u Đurđevcu uz značajne obljetnice Crvenog križa

unnamed

U đurđevačkom hostelu Borik upriličena je svečanost povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Uz osobne pozdrave i čestitke svim darivateljicama i darivateljima krvi te u ime župana Darka Korena i Županijske skupštine, izrazila je veliku zahvalu za humanost i plemenitost, kojom se pomaže u raznim situacijama te se spašavaju ljudski životi. Uz zahvalu uputila je i poziv da dragocjenu tekućinu daruju i nadalje jer svojim nesebičnim davanjem i pomaganjem u različitim kriznim situacijama njeguju i šire posebno zajedništvo i tako su dio velike hrvatske, ali i svjetske obitelji. Također je naglasila važnost mladih darivatelja, kojih je ove godine u Đurđevcu bilo 67.

1

Prigodne čestitke i zahvale darivateljima su uputile:  predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Dubravka Jaković, koja je pročitala pismo zahvale i čestitke rukovodstva Hrvatskog Crvenog križa povodom obilježavanja značajnih jubileja: 145 godina od prvog darivanja krvi u regionalnim okvirima i 70 godina od prvog darivanja u Hrvatskoj. Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

U okviru svečanosti su podijeljena priznanja darivateljima za prvo, peto, deseto, dvadeset i peto, pedeseto, sedamdeset i peto te stoto darivanje krvi. U ime darivatelja zahvalio je Slavko Večerić, koji je primio priznanje za 125. darivanje krvi, ujedno i posljednje zbog godina života. Posebno priznanje je primio i Dražen Šadek za 125 darivanja krvi. Prigodni program za darivatelje krvi priredili su učenici OŠ Đurđevac te sopranistica Marta Ređep uz klavirsku pratnju Lovre Rasinca.

Verica Rupčić

Izvor fotografija: GDCK Đurđevac

Pročitano 935 puta