27.10.2023.

Udruženje obrtnika Koprivnica obilježilo 56. obljetnicu rada i postojanja

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Udruženje obrtnika KC 13


U prostorijama Doma obrtnika u Koprivnici danas je održana svečanost kojom je obilježena 56. obljetnica rada Udruženja obrtnika Koprivnica.  Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok je uime Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Udruženje obrtnika KC 9

Uvodnim riječima prisutnima se obratila predsjednica Udruženja obrtnika Koprivnica Elida Zagrajski koja je zahvalila svim obrtnicima na predanom radu te promicanju obrtništva istaknuvši kako je u današnje vrijeme vrlo zahtjevno poslovati zbog velikog broja nameta, no isto tako je dodala da obrtnici unatoč tome kao najžilaviji dio gospodarstva neće posustati u isporuci kvalitete roba i usluga.

Zamjenica Ostriž je uz čestitku istaknula kako veseli velik broj obrta na području grada te naglasila kako Grad u kontinuitetu podržava poduzetničke inicijative u svim djelatnostima, a tako će nastaviti i dalje.

Čestitku je uputio i župan Koren koji je naglasio važnost očuvanja obiteljskih poduzeća i obrta koji u velikoj mjeri doprinose ukupnom županijskom gospodarstvu.

Udruženje obrtnika KC 10

„Mali obrti nažalost imaju tu pod navodnicima nesreću da djeluju na prostoru u kojem imamo velike gospodarske subjekte, no prostora za poslovanje svakako ima, posebno ukoliko obrti nude kvalitetne usluge i proizvode. Veseli trend povećanja broja obrta kojih je čak 170 više nego prošle godine, trenutno djeluje njih 2006 na našem prostoru s tendencijom daljnjeg rasta. Ovaj pozitivan trend pokazuje da su obrtnici najžilaviji dio županijskog gospodarstva te da su poslovanje uspjeli prilagoditi kriznim vremenima. Županija će i dalje kroz mjere i javne pozive pomagati potporama, a kao važan segment je zasigurno i promocija malog poduzetništva i obrta sufinanciranjem nastupa na sajmovima. Najvažniji, Obrtnički i gospodarski sajam je pred nama, od 10. do 12. studenog će obrtnici imati priliku predstaviti svoje proizvode i usluge. Pozivamo sve da se priključe, a obrtnicima želim dobro poslovanje i uspješne rezultate“, kazao je župan.

U sklopu svečanosti dodijeljene su - Povelja zahvalnosti za 45. godišnji doprinos obrtništvu Željku Sokaču te Povelja zahvalnosti za 40. godišnji doprinos obrtništvu Dragutinu Kanaziru koji je zahvalio na priznanju i osvrnuo se na godine koje je proveo u obrtništvu.   

Udruženje obrtnika KC 7

Dodajmo kako su današnjem događaju prisustvovali i tajnica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Marinela Bašić, predstavnici poduzetničkih inkubatora te članovi Upravnih tijela Udruženja obrtnika Koprivnica.

Služba ureda župana

 

  

   

Pročitano 750 puta