05.11.2023.

16. Velika martinjska špelancija okupila brojne vinare, martinjske meštre i ljubitelje vinske kapljice

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 4653


U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u subotu, 4. studenog je u Koprivnici održana 16. Velika martinjska špelancija – Županijsko martinje, koja je okupila brojne zaljubljenike u vinsku kapljicu, pedesetak martinjskih biskupa - meštara ceremonijala iz čitave Hrvatske te brojne vinare i vinogradare te udruge vinara iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije koja je ove godine partner manifestacije.

Svečanom programu su prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, županijski pročelnici, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić i pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev.

IMG 4525

Čestitku na organizaciji uputio je župan Darko Koren, ujedno i predsjednik TZ KKŽ, koji je naglasio kako ovakve manifestacije doprinose razvoju turizma na našem području te zahvalio svim turističkim zajednicama i udrugama na trudu koji ulažu tijekom godine. Podsjetio je da se manifestacija temelji na tradicionalnim Križevačkim štatutima i Koprivničkim regulama koje su poznate i izvan granica prostora Podravine i Prigorja. Posebno je zahvalio vinarima i vinogradarima što svojim angažmanom doprinose razvoju turističke djelatnosti koja se osim na bogatoj kulturi i prirodnim ljepotama temelji i na spoju vrhunske hrane i vina. Svima je na kraju čestitao Dan Grada Koprivnice i nadolazeći blagdan Svetog Martina.

IMG 4631

Prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je kazao kako Špelancija ima već dugu tradiciju prepoznatu i van granica naše županije što je velik doprinos u ukupnom turističkom potencijalu ovog prostora. Zahvalio je Županiji i Turističkoj zajednici što je program uklopljen u obilježavanje Dana Grada Koprivnice te svima poželio ugodan, svečarski provod uz vrhunsku vinsku kapljicu.

IMG 4621

Nakon uvodnih govora uslijedila je redovna godišnja vinoda te izbor Velikog meštra martinjskog ceremonijala, zatim je održana vinifikacija novih martinjskih meštri, a nakon toga posjetitelji su  uživali u degustaciji vrhunskih domaćih vina vrsnih vinara i vinogradara Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

IMG 4664

Nakon vinode posjetitelje su u nastavku programa zabavljali Gruntovec bend i TS Dangube, a dodajmo na kraju kako je manifestacija bila humanitarnog karaktera te će prilozi posjetitelja uplatiti Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije.

IMG 4751

Veselu atmosferu s 16. Velike martinjske špelancije donosimo u nastavku.

Služba ureda župana

Pročitano 1550 puta