10.11.2023.

Župan i gosti obišli izlagače na 25. Obrtničkom i gospodarskom sajmu KKŽ

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Dizajn bez naslova


Nakon svečanog otvorenja 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić obišli izlagačke prostore Sajma, u pratnji izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i saborskog zastupnika Darka Sobote, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Križevaca Marija Rajna, direktora 25. Obrtničkog i gospodarskog sajma KKŽ Bože Baraća, predstavnika suorganizatora i ostalih gostiju.

IMG 5572

Podsjetimo, Sajam se od 10. do 12. studenoga održava u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima i to na 1.700 m2 zatvorenog prostora i 2.500 m2 otvorenog prostora. U tri dana trajanja ove najvažnije županijske gospodarske manifestacije svoje će proizvode i usluge posjetiteljima i potencijalnim poslovnim partnerima predstaviti gotovo 200 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

IMG 5498

Župan i suradnici su kroz razgovore s obrtnicima i poduzetnicima dali podršku u promociji i razvoju njihovih djelatnosti, a također su obišli i predstavnike institucija, s naglaskom na strukovne škole, s kojima su razgovarali o motivaciji učenika za upis strukovnih zanimanja, u čemu ključnu ulogu ima projekt županijskog Centra kompetentnosti.

IMG 5528

Ovogodišnja tema je "Razvoj ruralnog turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji" te je važno spomenuti dvije panel rasprave – „Brendiranje regionalnog turizma kao dijela zelene i digitalne tranzicije“ te „Vinska klijet – graditeljska baština, kulturno dobro ili turizam?“

IMG 5555

U današnjem programu na rasporedu je u 18 sati Martinje po Križevačkim štatutima u restoranu Vojarna, dok posjetitelje sutra očekuju nastupi Dječjeg vrtića Križevci, COOR-a Križevci, Dječjeg vrtića Zraka sunca i Dječjeg vrtića Čarobna šuma u prijepodnevnim satima te Revija frizura i modna revija s početkom u 19 sati.

IMG 5732

Glavni organizator Sajma je Koprivničko-križevačka županija, tehnički nositelj organizacije HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca. Partner sajma je Virovitičko-podravska županija, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Sajam će tijekom tri dana trajanja biti otvoren od 9 do 19 sati te pozivamo sve građane da kupnjom proizvoda naših poduzetnika i obrtnika podrže njihove djelatnosti i tradiciju sajmovanja.

Služba ureda župana


Pročitano 822 puta