11.11.2023.

Održava se edukativno druženje žena s bolestima raka dojke

20231111 095949


Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke kada se diljem Republike Hrvatske organiziraju brojne javnozdravstvene manifestacije kojima se želi ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke te odlaska na redovite dijagnostičke preglede.

Povodom toga, Udruga žena s bolestima dojke „Nada“ Koprivničko-križevačke županije, organizirala je u Društvenom domu Vinica edukativno druženje žena oboljelih od raka. Događanju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, kao i brojne udruge žena oboljelih od raka dojke, poput „Agate“ iz Križevaca, „Narcise“ iz Đurđevca i Ludbrega te „Mammae“ iz Varaždina.

20231111 101733

Zamjenik Ljubić i gradonačelnik Jakšić pozdravili su okupljene te im poželjeli kvalitetno i edukativno druženje, a prigodne su riječi uputili i predsjednica Udruge „Nada“ Željka Zetović, potpredsjednik županijske Lige protiv raka Tomislav Jelić i ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Koprivnica Mladen Fajdetić.

Tijekom druženja održana su edukativna predavanja voditelja Odjela za ginekologiju i opsterticiju Ivice Stanišića, više stručne savjetnice za zaštitu bilja i kontinentalnih vrsta voća Željkice Oštrkape Međurečan te članice Udruge „Nada“ Sanje Kovač.

U glazbenom dijelu programa nastupile su članice i članovi KUD-a „Srce“ a podijeljene su i zahvalnice udrugama, ustanovama i pojedincima za dugogodišnju suradnju.

Služba ureda župana


Pročitano 390 puta