15.11.2023.

U Đelekovcu svečano otvoren novi prostor školske knjižnice

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 6495


Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec od danas i službeno ima nove prostore školske knjižnice. Nakon što je tijekom ljeta zbog kvarova na instalacijama i poplave koja je uništila velik dio starog knjižnog fonda, škola bila primorana tražiti nova rješenja, suradnjom škole, Županije kao osnivača i Općine Đelekovec koji su financijski pomogli, osiguran je i uređen novi adekvatan prostor za knjižnu građu i rad školske knjižnice.

IMG 6474

Knjižnica je smještena unutar objekta škole u preuređenom prostoru koji će zadovoljavati sve potrebe i standarde, a za knjižnu građu su se uz vlastitu nabavu, kroz donacije  pobrinule i školske knjižnice susjednih općina te koprivnička gradska knjižnica Frana Galovića.

20231115 133517

Na svečanom otvorenju novih prostora prigodnim riječima su se obratili zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, ravnateljica škole Sonja Vuljak, školska knjižničarka Dijana Pleadin te Ljiljana Vugrinec voditeljica Županijske Matične službe. Svi su istaknuli važnost knjižnica i čitanja te poželjeli školarcima da neprestano nadopunjuju svoje znanje uz pomoć knjižničara koji im itekako mogu pomoći u razvoju vještina i kompetencija.

IMG 6475

U sklopu svečanog otvorenja učenici škole su pripremili i nekoliko recitala koje su izveli pred uzvanicima, ravnateljima, predstavnicima škola i školskih knjižnica te roditeljima.

Služba ureda župana         

Pročitano 897 puta