22.11.2023.

Svečano otvorena cesta Jagnjedovec – Gornja Velika u općini Sokolovac

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 20231122 WA0020


U općini Sokolovac danas je svečano otvorena lokalna cesta Jagnjedovec – Gornja Velika koja se nalazi na najvišem vrhu Bilogore – Stankovom vrhu u općini Sokolovac. Obilježavanju završetka radova prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić predsjednik Županijske skupštine i bivši načelnik Općine Damir Felak, načelnik Sokolovca Vlado Bakšaj, predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec, pročelnica službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, bivši načelnici te brojni mještani.

Županijska uprava za ceste modernizirala je ovu dionicu duljine 2.500 metara u suradnji s Općinom, a vrijednost projekta je 265 tisuća eura kroz javnu nabavu. Općina je sufinancirala 20 posto troškova, ostatak ŽUC, a dodajmo kako je širina ceste 4,5 metara.

IMG 20231122 WA0031

Načelnik Bakšaj tom je prilikom istaknuo veliku važnost modernizacije ove ceste za stanovnike Gornje Velike i kako je skraćen put do Koprivnice za sedam kilometara. U planu je dalje javljanje na natječaje i javne pozive kako bi se modernizirale i drugi dijelovi Općine, a trenutno se rade još tri ceste koje će biti gotove do Božića. Naglasio je, obzirom na spajanje s Hudovljanima, kako je ovo i demografska mjera koja će omogućiti prometnu pristupačnost i ostanak mladih obitelji na ovom području.

Župan je čestitao vodstvu Općine i ŽUC-u na uspješno dovršenom projektu, dodavši kako je lijepo prisustvovati ovakvim pozitivnim pričama. Dodao je kako je Sokolovac jedna od najvećih općina u našoj županiji, a u skladu s time ima i najviše prometnica, koje je bilo potrebno sanirati, odnosno modernizirati. Smatra kako su prometnice danas u neusporedivo boljem stanju, no obzirom da ima prostora i za druge investicije, spomenuo je Razvojnu agenciju PORA-u koja je na raspolaganju jedinicama lokalne samouprave, istaknuvši kako se moramo okrenuti EU fondova kao izvorima financiranja. Pohvalio je Općinu kako se odlično razvoja i kako je napravila velik iskorak u podizanju kvaliteti života svojih mještana.

IMG 20231122 WA0010

Predsjednik Felak uputio je pohvale na projektu, kao i na ostalim inicijativama, te poželio sretno prometovanje po novoj cesti. 

Ravnatelj Guzalić dodao je kako se zajedničkim snagama može mnogo toga postići te kako se svake godine otvara barem jedna nova cesta, ujedno pohvalivši model suradnje s jedinicama lokalne samouprave.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik Općinskog vijeća Pehnec, kao i bivši načelnici Stjepan Drveni i Tihomir Kolar, koji je naglasio kako se već 30 godina radi na izgradnji prometne infrastrukture, što će posebno biti važno u kontekstu razvoja turizma na Bilogori, koja za to posjeduje odličan potencijal.

Nakon svečanog otvorenja ceste koju je blagoslovio velečasni Miro Denac, župan i suradnici su s predstavnicima Općine razgovarali o daljnjim planovima za unaprjeđenje ovog kraja.

Služba ureda župana


Pročitano 428 puta