23.11.2023.

Župan sa suradnicima posjetio Općinu Molve

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20231123 120842


Župan Darko Koren danas je u pratnji zamjenika župana Ratimira Ljubića i županijskih pročelnica Melite Ivančić i Ane Mušlek boravio u posjetu Općini Molve.

Posjet Općini započeo je sa svečanom primopredajom novog kombi vozila u Osnovnoj školi Molve, gdje su ih dočekali načelnik Općine Zdravko Ivančan, predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba, ravnatelj škole Ivan Jaković te djelatnici škole i Općine.

IMG 7095

Nabavu vozila vrijednosti 40 tisuća eura financirala je Općina, a ravnatelj Jaković izrazio je zadovoljstvo što će poslužiti u brojne svrhe, primjerice za prijevoz hrane u područne škole ili djece na izlete. Zahvalio je Općini, ali i Županiji kao osnivaču na odličnoj suradnji na korist učenika i nastavnika, spomenuvši brojne realizirane projekte poput uređenja dvorane, školske knjižnice i suvremeno opremljene školske kuhinje. Županiji je zahvalio i na ulaganju u fotonaponske elektrane u iznosu od 20.000 eura, dodavši kako uskoro kreće i energetska obnova dvorane, a sve će to značajno doprinijeti kvaliteti obrazovnog sustava.

IMG 7149

Zahvala se pridružio i načelnik Ivančan, pohvalivši školu na brojnim projektima i uspjesima, te također istaknuvši ulaganja Općine u školu, ali i odličnu suradnju sa Županijom koja im je uvijek podrška po svim pitanjima.

Župan je čestitao školi na novom vozilu te napomenuo kako Županiju i Općinu veže odlična suradnja, koja se vidi po realiziranim investicijama koje podižu životni standard mještana, a posebno školaraca. Dodao je kako se malo koja škola može pohvaliti ovakvim uvjetima te je pohvalio Općinu kako može biti primjer drugima po pitanju suradnje.

IMG 7165

Nakon primopredaje vozila krenulo se u obilazak lokacije novoizgrađenog objekta „Punina života“ u sklopu Socijalnog centra u Molvama. Kao što je pojasnio načelnik, riječ je o investiciji vrijednoj oko 1,4 milijuna eura, za koju su osigurana sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, partneri su bili Općina i Županija, a prijavitelj Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije. Planira se smještaj za 18 starijih i teško bolesnih odraslih osoba, a kao što su se svi uvjerili u obilasku, zgrada je izgrađena i opremljena po visokim standardima. Korisnicima će na raspolaganju biti brojne aktivnosti, a kao što je načelnik istaknuo, postoji velika potreba za razvojem takvih izvaninstitucionalnih usluga.

20231123 124003

Župan je izrazio zadovoljstvo novoizgrađenim objektom, dodavši kako je to velik doprinos podizanju kvalitete socijalnih usluga na području županije, kao i kvalitete života građana starije životne dobi.

U nastavku obilaska Općine, županu, načelniku i suradnicima pridružio se ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić te je svečano otvorena dionica županijske ceste Gola – Repaš gdje je obnovljen kolnik u dužini 2000 metara. Vrijednost investicije bila je nešto više 127 tisuća eura, a financirale su je ŽUC u iznosu od 80 posto te Općina u iznosu od 20 posto.

IMG 7243

Načelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u ovoj investiciji koja će unaprijediti život mještana po pitanju kvalitete prometne infrastrukture te je najavio planove za obnovu nastavka dionice ceste prema Novačkoj, također u suradnji sa ŽUC-om.

Ravnatelj Guzalić također je izrazio zadovoljstvom obnovom ceste, kao i suradnjom s jedinicama lokalne samouprave koje se uključuju u financiranje, istaknuvši potporu države kroz Fond solidarnosti koji je omogućio više sredstava i time više ovakvih projekata. Naglasio je važnost ulaganja u prometnu infrastrukturu te svima zaželio sretno i sigurno prometovanje.

IMG 20231123 WA0014

Čestitkama se pridružio i župan, spomenuvši jučerašnje otvorenje ceste u općini Sokolovac, te dodao kako se mnogo ulaže u prometnu infrastrukturu, zahvaljujući suradnji svih dionika, što je od velike važnosti za život građana. Općini je još jednom zahvalio na suradnji i inicijativi koju pokazuje u razvoju lokalne zajednice te napomenuo kako će zasigurno biti još mnogo prilika za zajedničke projekte.

Služba ureda župana


Pročitano 380 puta