25.11.2023.

U Domu mladih predstavljena kulturno-povijesna baština Hlebina

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 8265


U organizaciji Povijesnog društva Koprivnica u petak, 24. studenog u Domu mladih u Koprivnici održano je predstavljanje kulturno-povijesne baštine Općine Hlebine. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao na programu u sklopu manifestacije „Dani svete Katarine u Hlebinama“ s ciljem obilježavanja blagdana nebeske zaštitnice i titulara župne crkve u Hlebinama.

DSC 8286

Prigodnim riječima obratili su se i načelnica Općine Božica Trnski, predsjednica Povijesnog društva Koprivnica Lidija Vranar, te direktor TZ područja „Središnja Podravina“ Nikola Cik koji su uz zahvalu svima koji sudjeluju podsjetili da je Župna crkva u Hlebinama posvećena sv. Katarini što je bila i prilika za organizaciju niza kulturnih, zabavnih i edukativnih događanja drugu godinu zaredom.  

DSC 8149

U programu su nastupili Dječji vrtić "Leptirić" Hlebine , Župni zbor Župe sv. Katarine Hlebine, učenici OŠ “Fran Kancelak“ s recitacijama stihova hlebinskih autora, a stručna predavanja su održali Ivan Valent: „Novi rezultati istraživanja naselja i metalurške radionice na položaju Hlebine-Dedanovice“, Hrvoje Petrić: „Povijest Hlebina“, Helena Kušenić: „Tradicija i progresija naivne umjetnosti: Hlebinska škola – jučer, danas, sutra“, Vesna Peršić Kovač: „Predstavljanje nošnje „Hrvatsko srce“ i Lidija Vranar: „Šetnja po Gabajevoj Gredi“.

DSC 8194

Svoj rad predstavile su udruge -  Dobrovoljno vatrogasno društvo „Hlebine“, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Nogometni klub „Lipa“, Športsko ribolovni klub „Drava“, Lovačka udruga „Lisica“ te  Udruga „Stari zanati“.

Izvor fotografija: Mirko Lukavski/Povijesno društvo Koprivnica

Služba ureda župana

Pročitano 595 puta