29.11.2023.

Županijski izlagači predstavljaju se na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije te sajmovima hrane i zdravog življenja

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Bez naslova


Od 30. studenoga do 3. prosinca na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO, Međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije te sajmovi hrane i zdravog življenja.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatski sabor - Odbor za poljoprivredu i Grad Zagreb. Partneri sajma su Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, Hrvatska poljoprivredna komora, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet iz Zagreba, Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i Hrvatska zajednica županija.

Sajmovi predstavljaju važnu platformu za sve teme iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, kao i promociju zanimanja u poljoprivredi. Svoje će proizvode i usluge izlagati više od 400 izlagača iz 32 zemlje na 12.000 m2 izložbenog prostora u 4 paviljona: 8, 8a, 9 i 11a.

U sklopu sajmova će se održati brojna zanimljiva i edukativna predavanja, seminari, kongresi, prezentacije i radionice, kao i degustacije zdravih delicija. Svečano otvorenje na rasporedu je 30. studenoga 2023. u 11.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Koprivničko-križevačka županija organizirala je predstavljanje i promociju izlagača sa svog područja te zakupila 100 m² izlagačkog prostora, a sudjelovat će:  

1.         Podravinoteka – njihov asortiman koji je izložen na prostoru tržnice u Đurđevcu,

2.         TZ Grada Koprivnice – proizvodi od koprive,

3.         OPG Kišiček – domaći sirevi i prerađevine,

4.         Vino, voće i povrće j.d.o.o. – domaći likeri i kupinovo vino,

5.         OPG Harači – bućino ulje, brašno i koštice,

6.         PG Jakopović – med, proizvodi od med i voska

7.         OPG Kranjčević – lješnjaci i zimnica,

8.         OPG Dado & Mirjana Mazuh – sir i mliječni proizvodi,

9.         OPG Ježić – med i proizvodi od pčela,

10.       OPG Šantić – kupinovo vino i prirodni domaći sokovi,

11.       Obrt Flying Angel – destilati i domaće rakije,

12.       OPG Eko Gorušica - Proizvodi od heljde i gorušice

Više o sajmovima doznajte na poveznici:

https://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/2523

Služba ureda župana

Pročitano 425 puta