02.12.2023.

U tijeku ICTr upitnik radi podrške razvoju biciklističke rute „Eurovelo 13“

Koprivničko-križevačka županija kao partner sudjeluje u provodi EU projekta “Inovativni participativni održivi poslovni model za bicikliranje rutom Željezne zavjese” (ICTr-CE). Cilj projekta je razvoj poslovnog modela i turističkih proizvoda koji se mogu rezervirati uz ovu međunarodnu biciklističku rutu, koja je poznata i kao ruta EuroVelo 13.

Kroz Hrvatsku prolaze četiri Eurovelo biciklističke rute, a kroz kontinentalnu Hrvatsku dvije (EV 6 i 13). EV 13 pokriva značajan dio pograničnog područja sjeverne Hrvatske, što je komparativna prednost koja otvara mogućnost za turistički razvoj budući da se radi o najdužoj EV ruti (zasad nejednako razvijenoj) – 9.950 km od Barentsovog do Crnog mora.  

Više o samom projektu: https://www.interreg-central.eu/projects/ictr-ce/

Više o biciklističkim Eurovelo rutama: https://en.eurovelo.com/

Kako bi se projektne aktivnosti realizirale kreiran je upitnik temeljem kojeg će se analizirati osnovne kompetencije i skup vještina pružatelja usluga duž rute EV 13. Na temelju rezultata, prilagodit će se i pokrenuti mentorski program koji odgovara utvrđenim potrebama, sve u svrhu razvoja proizvoda biciklističkog turizma koji se mogu rezervirati, uključujući lokalne pružatelje usluga duž staze.

Upitnik je namijenjen dionicima u sustavu turizma, ugostiteljima, iznajmljivačima, turističkim agencijama, info centrima, prijevoznicima, ustanovama u turizmu, turističkim udrugama i drugim pružateljima usluga.

Pozivamo Vas da se pridružite ICTr-CE projektnoj zajednici i podržite projekt ispunjavanjem upitnika sa sljedeće poveznice: https://1ka.arnes.si/a/cbe1908f?language=4!  

To će oduzeti oko 10 minuta Vašeg vremena i pomoći nam da dobijemo informacije o općim i biciklističkim uslugama i vještinama područja uzduž rute u Hrvatskoj.

Svi koji sudjeluju u anketi i ostave svoje kontakt podatke nastavljaju sudjelovanje u projektu kao dionici na sljedeći način:

  • Primit će završno izvješće o rezultatima analize potreba “Staza željezne zavjese” na temelju povratnih informacija malih i srednjih poduzetnika iz 8 država;
  • Dobit će prioritetni pristup programima mentorstva i obuke koje nudi projekt;
  • Ovisno o interesu imat će mogućnost sudjelovati u nadolazećem modelu upravljanja rutom EV13, što uključuje npr. prioritetni pristup platformama za rezervacije smještaja.

Zahvaljujemo Vam na sudjelovanju i veselimo se daljnjoj suradnji u ovom inovativnom transnacionalnom EU projektu!

ICTr CE Logo Standard large

Projektni tim Koprivničko-križevačke županije

Pročitano 572 puta