04.12.2023.

IN MEMORIAM – Goran Matoničkin (1973. – 2023.)

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

matonickin


U 51. godini života preminuo je istaknuti vatrogasac i profesor Goran Matoničkin, vatrogasni časnik I. klase, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Virje te potpredsjednik DVD-a Virje.

Rođen je 8. studenoga 1973. godine u Bjelovaru, školovao se u Virju, Varaždinu i PMF u Zagrebu, smjer profesor fizike i informatike te je radio u Strukovnoj školi u Đurđevcu kao profesor fizike i informatike. Tijekom života bavio se i političkim radom na lokalnoj i županijskoj razini, a bio je i član Općinskog vijeća Općine Virje. Volonterski je obnašao dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice županije, a kasnije zamjenika predsjednika, te je godinama bio predsjednik VZO-a Virje. Članom DVD-a Virje postaje 1987. godine te obnaša različite dužnosti, među kojima u nekoliko mandata člana Zapovjedništva i Upravnog odbora te zamjenika predsjednika. Dugi niz godina bio je vatrogasni trener raznih desetina, od djece do seniora, te vatrogasni sudac, kao i voditelj vatrogasnog kampa u Fažani.

Za svoj je rad Goran primio brojna društvena i vatrogasna priznanja, odličja i zahvalnice, među kojima je potrebno istaknuti: Zlatnu vatrogasnu medalju 2018. godine, Vatrogasna spomenicu za 30 godina aktivnosti 2017. godine, Brončanu vatrogasnu plamenicu 1998. godine te Zlatnu plaketu Općine Virje 2020. godine.

Kako ističu njegovi kolege u DVD-u Virje, u cijelom svom radnom i životnom vijeku Goran je bio odgovoran, pouzdan i stručan suradnik i prijatelj, koji je znao i htio pomoći u rješavanju svih izazova. U svom je radu bio temeljit, kritičan, ali pravedan i dosljedan ideji koja ga je vodila kroz cijeli život, za bolje, uspješnije i ljepše sutra. Svoje je dužnosti i poslove vatrogasca obavljao časno te je uvijek bio spreman pomoći svima kojima je bilo potrebno, kako u službi, tako i u privatnom životu. Kao član županijske Vatrogasne zajednice svojom je predanošću i profesionalnošću dao doprinos unaprjeđenju i razvoju sustava civilne zaštite, a posebno vatrogasnog sektora.

Posljednji ispraćaj Gorana Matoničkina održat će se 5. prosinca 2023. godine u 13 sati na mjesnom groblju u Virju, a komemoracija će se održati istog dana u 11,30 sati u prostorijama DVD-a Virje.

Obitelji, prijateljima i kolegama vatrogascima izražavamo najiskreniju sućut.

Služba ureda župana

Pročitano 587 puta