04.12.2023.

DND Koprivnica sudjelovalo na Sajmu hrane i zdravog življenja

Objavljeno u kategorijama: Novosti

kopriva zg čekaju se palačinke


Priču o koprivi i Koprivnici kao koprivinom gradu najmlađima već nekoliko godina uspješno prenosi Društvo naša djeca. Kroz lutkarske predstave, kulinarske radionice i edukativne igraonice djeca tako saznaju da se od koprive mogu prirediti ukusna jela, upoznaju se s baštinom podravskog kraja i uče da u prirodi jednostavno mogu pronaći namirnice za zdravu prehranu.

kopriva zg djeca probaju

Zahvaljujući suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice i Koprivničko-križevačkoj županiji koja podržava ovaj projekt za djecu, slasti proizvoda s koprivom mogli su upoznati i mali posjetitelji Sajma hrane i zdravog življenja održanog proteklog vikenda u Zagrebu.

kopriva zg noel

Prvotno čuđenje i strah od mogućeg pečenja koprive ubrzo su nestali kad su se u ustima počele topiti vruće palačinke s džemom od koprive i jabuka i koprive i bresaka. Tražila se palačinka više, u red su stali i odrasli, među njima bili su i gastropromotori Zelenog obroka Martin Mark Kranjčević i Siniša Šeb koji su pohvalili recepturu slastice i nastojanje DND Koprivnica da kod najmlađih stvore naviku zdrave prehrane.

kopriva zg gastropromotori

Izvor: DND Koprivnica

Služba ureda župana

Pročitano 496 puta