11.12.2023.

Udruge proizašle iz Domovinskog rata održale prigodni program posvećen dr. Franji Tuđmanu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

8


Programskom suradnjom udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ove godine je iskazano poštovanje prema dr. Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku RH, političaru, povjesničaru i državniku. U našoj županiji spomen na godišnjicu smrti obilježen je sa više aktivnosti upriličenim u spomen na dr. Franju Tuđmana, vizionara suvremene hrvatske povijesti koji je kao vrhovni zapovjednik, hrvatske branitelje odlučno poveo na put prema slobodi i time ostvario vjekovni san hrvatskog naroda o neovisnoj hrvatskoj državi.

Delegacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata položile su vijenac i zapalile svijeće u Ždali kod biste pokojnog dr. Franje Tuđmana. U Crkvi sv. Josipa u Novom Virju policijski kapelan Ozren Bizek služio je sv. misu zadušnicu za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franji Tuđmanu, za preminulog ratnog zapovjednika Miralema Alečkovića te za sve poginule i preminule hrvatske branitelje, a nakon čega je u Društvenom domu u Novom Virju organiziran svečani program i ručak za sve sudionike. Tako su se susreli branitelji iz naše županije članovi udruge Prvi hrvatski redarstvenik, Udruge SJP „Ban“, „Munje 91'“, Klub 61' ladPZO, UDVDR-a, Udruge umirovljenika MUP-a sa dragovoljcima iz Virovitice, Bjelovara i Varaždina pripadnicima SJP „Omege“ i „Rode“.

Organizaciju aktivnosti su osigurali Koprivničko križevačka županija, Općine Gola i Novo Virje uz aktivno sudjelovanje predstavnika, zamjenika župana Ratimira Ljubića, načelnika općina Gola Stjepana Milinkovića i načelnika Novog Virja Mirka Remetovića. 


Pročitano 664 puta