28.12.2023.

Humanitarni koncert „10 godina bez maestra“ ispunio dvoranu koprivničke Srednje škole

Objavljeno u kategorijama: Novosti

271223 Humanitarni koncert 10 godina bez maestra Krese Lukacica 47


Humanitarni tamburaški koncert „10 godina bez maestra“ u spomen na Krešu Lukačića, koji se održao jučer, u srijedu 27. prosinca  još jednom je pokazao veliko srce stanovnika Koprivničko-križevačke županije koji su ispunili dvoranu Srednje škole u Koprivnici te na taj način odali počast maestru Lukačiću, ali i prikupili sredstva za Ligu protiv raka Koprivničko-križevačke županije.

Riječi zahvale svima koji su se odazvali, uputili su i župan Darko Koren te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji su u prigodnim govorima istaknuli važnost čuvanja sjećanja na ljude koji su svojim opusom zadužili ovaj prostor te dodali kako će prikupljena novčana sredstva dobro doći u borbi protiv zloćudnih bolesti, zahvalivši pri tome Županijskoj Ligi protiv raka na svemu što čini u očuvanju zdravlja stanovnika.

271223 Humanitarni koncert 10 godina bez maestra Krese Lukacica 16

Inicijatori koncerta su bivši članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Podravka i obitelj Lukačić, a organizator je spomenuta Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije. Pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, partner Podravka d.d., a podršku u organizaciji pružili su i braniteljske udruge s područja županije, Srednja škola Koprivnica, HDS ZAMP, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, sponzori i drugi uključeni.

Sva sredstva koja su prikupljena na koncertu, kao i u kampanji koja traje do 14. ožujka 2024. godine, namijenjena su za kupnju prijenosne ultrazvučne sonde i pribora koji ide uz nju, a koja je od iznimne važnost za pravovremenu dijagnostiku.

271223 Humanitarni koncert 10 godina bez maestra Krese Lukacica 18

 Za kampanju je otvoren i podračun Lige protiv raka KKŽ IBAN HR 4123860021552009426, kod Podravske banke Koprivnica, na koji građani mogu uplatiti donacije, a cijena uređaja je 10 tisuća eura.

Izvor fotografija: drava.info

Služba ureda župana

Pročitano 781 puta