08.01.2024.

Nastavlja se specijalističko-konzilijarna zaštita u Đurđevcu i Križevcima, za uslugu osigurano 120 tisuća eura

IMG 9436


U prostorijama Županijske uprave danas je potpisan Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu. Županija je tako u suradnji sa zdravstvenim ustanovama nastavila s provedbom važnog programa kojim je stanovnicima križevačkog i đurđevačkog područja već 11. godinu zaredom osigurana veća dostupnost i kvaliteta zdravstvene zaštite.

Sporazum su potpisali župan Darko Koren te ravnatelji OB Koprivnica, Doma Zdravlja KKŽ i Zavoda za javno zdravstvo KKŽ – Mato Devčić, Mirjana Hanžeković i Draženka Vadla.

IMG 9418

Župan Koren tom je prilikom kazao kako Županija i na ovom primjeru pokazuje da kontinuirano brine o razvoju zdravstvene zaštite i medicinske usluge na cijelom području županije te istaknuo da je u 11 godina provođenja ovog programa Županija ukupno osigurala značajna sredstva, točnije 620 tisuća eura.

IMG 9386

Ove smo godine u našem proračunu za provedbu specijalističko-konzilijarne zaštite osigurali 120 tisuća eura što je čak 30 tisuća eura više nego godinu dana ranije. To pokazuje koliko nam je važno da stanovnici svih područja naše županije imaju jednako dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. U Đurđevcu i Križevcima djeluje po pet specijalističkih ambulanti koje uvelike doprinose smanjenju listi čekanja u koprivničkoj bolnici, ali i činjenici da građani ne moraju putovati za sve preglede u bolnicu. Da radimo dobar posao potvrđuje i podatak da je prošle godine ostvareno 4.503 pregleda – 300 više nego godinu ranije, a od početka provođenja programa je ukupno ostvareno preko 40 tisuća specijalističkih pregleda“, istaknuo je župan te zahvalio ravnateljima, liječnicima i medicinskom osoblju koji obavljaju specijalističke preglede.   

Prigodnim riječima obratili su se i ravnatelji zdravstvenih ustanova koji su iskazali zadovoljstvo što ustanove već dugi niz godina mogu sudjelovati u hvalevrijednom programu koji za cilj ima povećanje dostupnosti specijalističke zdravstvene usluge i koji pokazuje dobre rezultate.

IMG 9390

Ravnatelj Devčić je istaknuo kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od predvodnica ovakvih programa u Hrvatskoj te da će bolnica i dalje raditi na povećanju broja liječnika specijalista. Uz to, već sada se smanjuju liste čekanja za dijagnostičke preglede u koprivničkoj bolnici, dodao je Devčić te zahvalio Županiji na svemu što čini za zdravstveni sustav. Riječi zahvale su uputile i ravnateljice Hanžeković i Vadla koje su dodale da sinergijom ustanova i Županije najveću korist imaju upravo pacijenti ruralnih krajeva kojima  specijalistički pregledi postaju mnogo dostupniji.    

Spomenimo kako su u Križevcima građanima na raspolaganju specijalisti iz pet grana medicine – ortopedije, interne medicine, otorinolaringologije, urologije i psihijatrije, a isti broj specijalističkih ambulanti je dostupan i u Đurđevcu gdje svoje usluge pružaju specijalisti - interne medicine, opće kirurgije, otorinolaringologije, urologije i psihijatrije.IMG 9388

Dodajmo na kraju kako su današnjem potpisivanju Sporazuma prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec.

 

Služba ureda župana   

Pročitano 759 puta