19.01.2024.

Podravka otvorila novu Tvornicu tjestenine vrijednu 15 milijuna eura

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

IMG 9724


U poslovnoj zoni Danica u Koprivnici danas je svečano otvorena nova Tvornica tjestenine u Koprivnici. Riječ je o 15 milijuna eura vrijednom projektu koji je dio Strategije poslovanja Grupe Podravka do 2025. te jedna od ključnih investicija kompanije koja će tijekom ove godine zaokružiti investicijski ciklus otvorenjima logističko-distributivnog centra u Koprivnici i tvornice za preradu rajčice u Varaždinu.

IMG b705942bad0aef57eb570934fee60eef V

Svečanosti su prisustvovali predsjednica Uprave Marina Dalić sa članicama i članovima Uprave, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, ministrom prometa Olegom Butkovićem i ministrom gospodarstva Damirom Habijanom , župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, izaslanik predsjednika Hrvtaskog sabora Gordana Jandrokovića saborski zastupnik  Darko Sobota, koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, te brojni drugi uzvanici.

20240119 113208

Predsjednica Uprave Dalić je istaknula kako Podravka nastavlja s kontinuiranim ulaganjima te da  je nova tvornica tjestenine prva tvornica koju je Podravka otvorila u segmentu Prehrane nakon 17 godina.  Na ovaj način ojačan je temelje razvoja Podravke, kazala je Dalić te dodala kako će kompanija uz pomoć nove tehnologije bolje nositi s konkurencijom na tržištu.

IMG 9660

Nova tvornica koja se prostire na oko 4600 četvornih metara će omogućiti dodatnu sigurnost vlastite proizvodnje tjestenine za Podravka juhe te uvijene i kratke tjestenine pod brendom Zlato polje.

20240119 112800

Čestitke na  velikoj investiciji je uputio i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je kazao kako je Podravka kompanija od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo. Naglasio je kako Podravka predstavlja identitet Podravine i Koprivnice te pohvalio vodstvo kompanije koja snažno raste na tržištu, povećava svoju vrijednost te ojačava položaj.

IMG 9685

Nakon prigodnih govora, uzvanici su obišli i novo postrojenje, a svečanim pokretanjem proizvodnje linije tvornicu su otvorili predsjednik Vlade Plenković i predsjednica Uprave Podravke Dalić.

 

20240119 121301

Služba ureda župana

 

Pročitano 474 puta