24.01.2024.

Održan radni sastanak projektnih partnera Ictr Ce – ruta željezne zavjese

Snimka zaslona 2024 01 22 111445


U sklopu projekta „Inovativni participativni održivi poslovni model za bicikliranje rutom željezne zavjese“ (ICTr-CE), u utorak 23. siječnja održan je sastanak projektnih partnera putem online platforme, a sudjelovali su predstavnici partnera iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Belgije i Njemačke, te predstavnici Koprivničko-križevačke županije, jedinog projektnog partnera iz Republike Hrvatske. 

Na sastanku su prezentirani rezultati provedenih i tijek tekućih aktivnosti, potom su definirani zadaci sukladno radnim paketima. Definirani su vremenski okviri provedbenih aktivnosti, uključujući razvoj komunikacijskog plana, kao i termini radnih sastanaka projektnih partnera, a razgovaralo se je i o razvoju turističkog poslovnog modela primjenjivog za cjelokupno područje projektnih partnera.

Nadalje, prezentiran je plan provedbe istraživačke ture u tri pilot regije biciklističke rute željezne zavjese (Eurovelo 13). Sjeverna regija obuhvaća područje Njemačke i Poljske, središnja uključuje Austriju, Češku i Slovačku, a južna Mađarsku, Hrvatsku i Sloveniju. Južna pilot regija počinje u Szombathelyju a završava u Mohacsu u Mađarskoj, a njene tri etape prolaze područjem Koprivničko-križevačke županije. Radi se o etapama Letenye – Koprivnica, Koprivnica - Đurđevac i Đurđevac – Drávatamási.

Međunarodni biciklistički koridor Eurovelo 13 – ruta željezne zavjese ima važno povijesno i kulturno značenje, a od 2019. godine je certificirana kulturna ruta Vijeća Europe i preklapa se s Europskim zelenim pojasom. Ukupne dužine od 9.950 kilometara, podsjetnik je na granicu koja je nakon Drugog svjetskog rata dijelila istočnu i zapadnu Europu. Kroz Koprivničko-križevačku županiju prolazi 84 km rute Eurovelo 13.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt ICTr-CE sufinanciran je putem INTERREG Central Europe transnacionalnog programa Europske unije (Europski fond za regionalni razvoj). Projekt je započeo 1. ožujka 2023. te traje do 28. veljače 2026. Ukupna vrijednost projekta je 2.676.820,00 €, podijeljenih između 12 partnera.

Koprivničko-križevačka županija u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 189.000,00 €.

Više o projektu: https://www.interreg-central.eu/projects/ictr-ce/?fbclid=IwAR3HeZceLTbh0SDJfFrWZFRxgmukZmRITBd7MnvY_g5D1A9sYT1ajI0ueco

Više informacija o biciklističkim rutama u Koprivničko-križevačkoj županiji: https://podravinaprigorjebike.com/

ICTr CE Logo Standard large 900x382 equal

 

Pročitano 314 puta