03.02.2024.

Proglašeni najbolji sportaši grada Križevaca

Objavljeno u kategorijama: Novosti

naslovna


U Kino dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci u petak 03. veljače je održano svečano proglašenje najboljih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika u 2023. godini. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i pročelnica Ana Mušlek, ispred Grada Križevaca pročelnik Sandro Novosel, brojni sportaši i sportašice te sportski djelatnici.

Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov koji je posebno naglasio važnost bavljenja sportom djece i mladih i pohvalio naporan rad sportaša te zahvalio Gradu i Županiji na znatnim ulaganjima u sportsku infrastrukturu i povećanju izdvajanja za sport tijekom godine.

img 2815

Pročelnik Novosel izrazio je  zadovoljstvo što je sve veći broj mlađih prisutan u svim sportskim klubovima koji čine članstvo Zajednice sportskih udruga Križevci što je dobar temelj za budućnost križevačkog sporta i županije.

img 2828

Čestitke sportašicama i sportašima uputio je i župan Darko Koren koji je naglasio kako je važno da se što više djece bavi sportom i da se ulaže u sport. „Svi smo skupa svjesni da je sport izuzetno važna sastavnica svakog društva i da je naša odgovornost da ga potičemo u tom pravcu da on ima još veći značaj i ulogu. Za to su naravno potrebna materijalna sredstva i preduvjeti, svjedok sam da se tu jako puno činiŠkolsko-sportski savezi su također izuzetno važni i kroz školski sport moramo činiti još više da se što više djece bavi sportom. Križevački sport bilježi sjajne pa čak i povijesne rezultate. Uređen je stadion, atletska staza i nova dvorana je tu. Županija je isto izgradila pet dvorana i dalje se gradi i to je velik doprinos ovome što radimo“, poručio je župan.

img 2830

Najuspješnijim perspektivnim sportašem proglašen je Borna Katanović iz Košarkaškog kluba “Radnik” Križevci, a perspektivnom sportašicom Iva Katalenac iz Karate kluba “KTC” Križevci.
Najuspješnija sportašica u 2023. godini je Melita Brunović-Čondić iz Atletskog kluba Križevci, a najuspješniji sportaš Luka Nervo iz Motociklističkog kluba Križevci.
Titulu najuspješnije muške perspektivne sportske ekipe odnijela je kadetska ekipa Streljačkog kluba “Križevci 1252“ dok je najuspješniji muški sportski klub Motociklistički klub Križevci – Brzinci.
Najuspješnijim sportskim trenerom u 2023. godini proglašen je Dragutin Sačarić iz Streljačkog kluba “Križevci 1252”, a zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Darko Jambreković iz Nogometnog kluba “Radnik-Križevci”.

img 2821

U sklopu svečanosti dodijeljena su i posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate u prošloj godini i to Matiji Berendu iz Boksačkog kluba Ronin, Karlu Habjanović iz Karate kluba “KTC”, Karlu Sačariću, Borni Sačariću i Filipu Črnecu iz Streljačkog kluba “Križevci 1252”, Nori Ljaljić i Bruni Ljaljić iz Šahovskog kluba Križevci, Reneu Jandrokoviću iz Taekwondo kluba “Radnik”, Vesni Sokač iz Atletskog kluba Križevci, Ivanu Šimoneku za dugogodišnji rad u Zajednici sportskih udruga i doprinos razvoju rukometa, Nogometnom klubu “Radnik-Križevci” za postignute rezultate, Nogometnom klubu “Mladost” Carevdar povodom 50. godišnjice i Nogometnom klubu “Viktorija” Vojakovac također povodom 50. godišnjice. Zahvalu na primljenom priznanju uime svih nagrađenih uputio je Darko Jambreković.

img 2824


Ovu svečanost svojim nastupom obogatio je Komorni sastav tambura Glazbene škole Alberta Štrige Križevci pod vodstvom profesora Igora Kudeljnjaka te Križevačka djevojačka straža.

Izvor: Grad Križevci

Služba ureda župana

Pročitano 124 puta