15.02.2024.

Za sufinanciranje programa i projekata udruga Županija osigurala više od 120 tisuća eura

Koprivničko-križevačka županija raspisala je sljedeće natječaje za sufinanciranje programa i projekata udruga za 2024. godinu:

Sufinanciranjem aktivnosti udruga značajno će se doprinijeti njihovom radu, a Županija na ovaj način nastavlja s jačanjem kapaciteta organizacija civilnog društva. Ukupna vrijednost četiri natječaja sufinanciranja programa i projekata udruga iznosi više od 120 tisuća eura.

Udruge s područja odgoja, obrazovanja i  ostalih aktivnosti mogu prijaviti programe/projekte u  tri prioritetna područja: rad s djecom i mladima, rad udruga žena s ciljem aktivnog uključivanja žena u društvenu zajednicu te rad ostalih udruga čiji su programi, projekti i aktivnosti od interesa za Koprivničko-križevačku županiju. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 18.577,00 eura, najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 150 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 700 eura.

Financijska podrška je osigurana i za programe i projekte udruga koje doprinose razvoju u području rada s hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 33.181,00 eura, najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 150 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 4.000,00 eura.

Za udruge koje su usmjerene na rad u području zdravstva i brige o osobama s invaliditetom planirana vrijednost Natječaja iznosi 38.700,00 eura, pri čemu je najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu 150 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu 2.600 eura.

Za programe i projekte udruga umirovljenika kojima se unaprjeđuje kvaliteta života umirovljenika i osoba treće životne dobi, vrijednost Natječaja je 30.000,00 eura. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 150 eura, a najveći iznos po pojedinom projektu je 4.000,00 eura.

Prijave na natječaje primaju se isključivo u elektronskom obliku, a svi detalji dostupni su na službenoj internetskoj stranici Koprivničko-križevačke županije.

Rok za prijave za sva navedena područja je 1. ožujka 2024. godine, a dodatne informacije mogu se dobiti putem adrese e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tehnička podrška vezana uz e-prijave može se dobiti isključivo putem adrese e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

UO odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine

Služba ureda župana

Pročitano 782 puta