23.03.2024.

U Podravskim Sesvetama održana manifestacija „Uskrsna košarica dobrote“

Objavljeno u kategorijama: Novosti

P1230383 Custom


Hrvatsko folklorno društvo „Sesvečice“ u suradnji s Općinom Podravske Sesvete je organiziralo tradicionalnu manifestaciju „Uskrsna košarica dobrote“. Manifestaciju  je otvorila tajnica HFD-a Monika Barćan, a pozdravne riječi je uputio načelnik Općine Mladen Sitek. U ime Koprivničko-križevačke županije govorila je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, koja je zahvalila organizatorima i svim sudionicima na ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj akciji. Pored izložbe s naglaskom na očuvanje kulturne baštine i tradicije ovoga kraja, važno je i poticanje zajedništva, a posebice briga o onima koji su potrebiti da ne budu zaboravljeni u vrijeme blagdana, što je i cilj obilaska i darivanja prigodnih Uskrsnih košarica.

batch resize IMG 7907

Manifestaciji su prisustvovale članice osam udruga žena s područja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Nakon blagoslova maslinovih grančica, procesija se uputila u Župnu crkvu Svih Svetih, gdje je održana sveta misa, a nakon mise su sudionici manifestacije Uskrsne košarice dobrote podijelili najpotrebitijima s područja općine uz blagdanske čestitke, kako bi im uljepšali najveći kršćanski blagdan.

 

Pročitano 207 puta