28.03.2024.

Održan prijem župana za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko - križevačke županije

20240327 120118


Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci je bila domaćin tradicionalnog prijema za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, koji je upriličio župan Darko Koren sa suradnicima kako bi im zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

Pozivu župana odazvali su se gotovo svi ravnatelji školskih ustanova, na čemu im je župan zahvalio, naglasivši kako je suradnja između škola i Županije svih ovih godina na iznimno visokoj razini. Župan je u svom izlaganju spomenuo brojne investicije u sektoru obrazovanja koje su provedene u prethodnom razdoblju, kao i one koje se trenutno provode. Trenutno traje investicijski ciklus u kojem se postavljaju solarne elektrane na školske zgrade diljem županije, čime škole postaju energetski neovisnije i učinkovitije. Također, u ovom razdoblju obnavljaju se i školska igrališta u sklopu osnovnih i srednjih škola te izrađuje projektno-tehnička dokumentacija za dogradnju i izgradnju školskih objekata za prelazak na rad u jednoj smjeni.

20240327 125936

Sve aktivnosti i projekte koje provodimo, provodimo na korist i zadovoljstvo svih učenika, roditelja, učitelja, nastavnika i ravnatelja, ali i razvoja prostora u kojem živimo“, istaknuo je župan.

Uz želju da će suradnja i nadalje biti na visokoj razini i da će se u budućnosti zajednički realizirati novi važni projekti, župan je svim okupljenima čestitao nadolazeći blagdan Uskrsa.

20240327 125618

Prijemu je nazočio i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn koji se obratio ravnateljima, poželjevši im ugodan boravak u Križevcima.

Zahvale Županiji na prijemu u ime svih ravnatelja uputio je ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica Vjekoslav Robotić te domaćica današnjeg susreta ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran-Ratković.

20240327 122432

Sastanak s ravnateljima bila je i prilika za prezentaciju znanja i vještina učenika kuhara i konobara koji su pokazali naučeno u sklopu svog nastavnog plana i programa.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici županijskih upravnih tijela Ljubica Belobrk Flamaceta, Tihomir Kvakarić i Ana Mušlek.

20240327 111354

Uoči prijema za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja županije održan je i radni sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Upisi učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025., nadolazeće promotivne aktivnosti u sklopu upisne politike, prehrana učenika u školskoj kuhinji te izmjene i dopune školskih statuta, bile su glavne teme održanog sastanka s ravnateljima županijskih osnovnih škola.

20240327 111615

Sastanak je održan u prostorijama Regionalnog obrazovnog centra u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci, jednog od deset takvih centara u Hrvatskoj, koji je opremila Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u sklopu programa e-Škole.

Služba ureda župana

Pročitano 277 puta