28.03.2024.

U županiju stiže 13 milijuna eura bespovratnih sredstava za dva turistička projekta

WhatsApp Slika 2024 03 28 u 14.52.31 2dabfa3b


Danas je u Zagrebu održana svečanost dodjele bespovratnih sredstava za 16 projekata u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti. Riječ je o projektima izgradnje ili obnove infrastrukture aktivnog turizma, posjetiteljske infrastrukture i infrastrukture u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma, u ukupnoj vrijednosti od 106 milijuna eura.

Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren, načelnik općine Gola Stjepan Milinković i pročelnik Darko Masnec s obzirom da u Koprivničko-križevačku županiju stižu bespovratna sredstva za dva značajna projekta - rekonstrukciju dvorca Inkey (ukupne vrijednosti 12,9 milijuna eura, od čega je 10,1 milijuna eura bespovratnih sredstava) te Interpretacijskog centra „Bolenov dravski put“  kojim će se obnoviti i opremiti stara zgrada župnog dvora u Goli i izgraditi  riječna marina na rijeci Dravi (ukupna vrijednosti projekta  3.5 milijuna eura od čega je 2,9 milijuna eura bespovratnih sredstava).   

Ugovore je dodijelila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je naglasila kako su ova ulaganja usmjerena na slabije razvijena turistička područja i kontinentalnu Hrvatsku te će ista doprinijeti kvaliteti života stanovnika.

240328 mints

Uime dobitnika sredstava obratio se župan Koren koji je zahvalio Vladi RH i Ministarstvu turizma i sporta što su prepoznali važnost projekata za naš kraj te  PORA Regionalnoj razvojnoj agenciji koja je  pripremala projektno-tehničku dokumentaciju.   

„Ovih 13 milijuna eura bespovratnih sredstava koja samo osigurali za ova dva projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji ogroman su vjetar u leđa koja će pomoći ne samo u realizaciji projekata već i dodatnom razvoju turističke ponude na našem području“, poručio je župan te čestitao i ostalim dobitnicima.   

Služba ureda župana

Pročitano 260 puta