27.03.2024.

Udruga “HERA“ Križevci organizirala edukaciju o radu sa žrtvama obiteljskog i seksualnog nasilja

Objavljeno u kategorijama: Novosti

1711538541910


U utorak 26. ožujka, organizirana je u prostoru Obiteljskog centra u Koprivnici međuresorna edukacija „Specifičnosti rada sa žrtvama  obiteljskog nasilja i žrtvama seksualnog nasilja“ s ciljem jačanja znanja i vještina u radu sa ženama žrtvama seksualnog  nasilja  i žrtvama obiteljskog nasilja. Edukaciju je organizirala Udruga “HERA“ Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava u suradnji sa Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv  nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Koprivničko-križevačke županije.

edukacija2

Na edukaciji su sudjelovali članovi/ice Županijskog timova te drugi predstavnici/e  policije, sudstva, državnog odvjetništva, zdravstva, zavoda za socijalni rad, obiteljskog centra i organizacija koje se u svom radu susreću sa ženama  žrtvama obiteljskog nasilja i žrtvama seksualnog nasilja.

edukacija 1

 O važnosti međuresorne suradnje govorile su Marina Švagelj Jažić iz Udruge HERA Križevci te Maja Gregurević, policijska službenica PU Koprivničko- križevačke, ujedno i voditeljica Županijskog tima.  Edukacija stručnih osoba koju je održala dr.sc. Maja Mamula, psihologinja iz Ženske sobe Zagreb obuhvatila je intersekciju nasilja u obitelji i seksualnog nasilja, psihološke posljedice nasilja, sekundarnu viktimizaciju te  važnosti i izazove međusektorske suradnje.

edukacija

Edukacija je dio aktivnosti projekta Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja kojeg provodi Udruga “HERA“ Križevci u partnerstvu sa Udrugom “Iris“ Bjelovar uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Izvor: HERA KŽ

Služba ureda župana

Pročitano 141 puta