05.04.2024.

Ustanove u kulturi dobile preko 40 tisuća eura za programe, projekte i nabavu knjižne građe

IMG 3252


U Županijskoj upravi danas su potpisani ugovori s ravnateljima ustanova u kulturi – knjižnica i muzeja iz Koprivnice, Đurđevca, Križevaca i Virja te koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta kojima su ustanovama u kulturi osigurana sredstva za programe i projekte te nabavu knjižne građe.

Iz županijskog proračuna za tu namjenu je izdvojeno 41 tisuću eura, od čega se osam tisuća eura odnosi na nabavu knjižne građe, a valja istaknuti kako Županija uz to kontinuirano sufinancira rad Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama, osigurala je i 38.500 eura za sufinanciranje bibliobusne službe u Koprivnici i Križevcima te je sa 100.000 eura pomogla nabavu novog koprivničkog bibliobusa koji će javnosti biti predstavljen u sklopu programa povodom Dana KKŽ idućeg tjedna.

IMG 3294

Župan Darko Koren ugovore je potpisao sa Marijom Mesarić, v.d. ravnateljicom Muzeja grada Koprivnice, Editom Janković Hapavel, ravnateljicom Muzeja Grada Đurđevca, Karlom Galincom, ravnateljem Knjižnice i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, Marjanom Janeš Žulj, ravnateljicom Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci, Ivankom Ferenčić Martinčić, ravnateljicom Narodne knjižnice Virje i Majom Holek, ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, dok ravnateljice Gradske knjižnice Đurđevac i Gradskog muzeja Križevci nisu mogle prisustvovati potpisivanju ugovora.

Župan Koren u prigodnom je govoru naglasio važnost kulture i ustanova koje je promoviraju, za kompletni razvoj društva i zajednice te dodao kako Županija svake godine povećava iznose koje izdvaja u segmentu kulture. Sufinanciranje projekata i programa knjižnica, muzejskih ustanova, udruga, umjetničkih organizacija, samostalnih umjetnika te vjerskih zajednica ove je godine podržano s preko 434 tisuće eura što je za gotovo 60 tisuća eura više u odnosu na proteklu godinu.  

Ravnatelji ustanova zahvalili su Županiji na sredstvima te naglasili kako će ovo biti poticaj za daljnje razvijanje programa kojima nastoje kulturu još više približiti javnosti.

Služba ureda župana  

Pročitano 269 puta