08.04.2024.

U tijeku obnova željezničke pruge na dionici Kloštar Podravski – Pitomača

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Obilazak radova 7


Na dionici željezničke pruge Kloštar Podravski – Pitomača duge 8,5 kilometara  u tijeku su radovi rekonstrukcije i sanacije vrijedni 17,8 milijuna eura. Radove u pratnji predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića su danas obišli potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, zamjenik župana Ratimir Ljubić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, saborski zastupnici Darko Sobota, Josip Đakić, Vesna Bedeković i Nataša Tramišak te načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

Obilazak radova 3

Predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Kršić naglasio je kako je investicija rekonstrukcije  vrijedna 18 milijuna eura te da će se nakon završetka radova stvoriti uvjeti da vlakovi obnovljenom dionicom prometuju brzinom od 100 kilometara na sat.

Obilazak radova 2

Ministar Anušić je dodao koje ovo projekt od iznimnog značaja za cijelu regiju kojim će se Slavonija i Podravina još brže povezati sa Zagrebom te kako će nova Vlada u narednom razdoblju još snažnije zagovarati i pomoći u realizaciji projekata iz Razvojnog sporazuma Sjever poput projekta izgradnje brze ceste do Koprivnice, kao i terme u Kloštru Podravskom.  

Obilazak radova 8

Podršku ovom projektu dao je i župan Andrović koji je naglasio odličnu suradnju između Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije na brojnim područjima te kazao kako će i ova rekonstrukcija pruge ojačati veze između dviju županija.

Obilazak radova 9

Zamjenik Ljubić je istaknuo zadovoljstvo što se intenzivno radi na obnovi željezničke pruge na ovoj dionici te podsjetio kako se i u drugom dijelu županije, od Križevaca do Botova intenzivno radi na 2. kolosijeku.

Obilazak radova 10

Dodao je kako će se ovom rekonstrukcijom povećati tranzit roba i ljudi te podsjetio da je Koprivničko-križevačka županija što se prometne povezanosti tiče među prvima u državi krenula s projektom javno-linijskog prijevoza koji uključuje i međužupanijske linije koje, između ostalog,  povezuju našu i susjednu Virovitičko-podravsku županiju.

Obilazak radova 11

Dodajmo kako radovi uključuju - sanaciju gornjega i donjega pružnog ustroja, rekonstrukciju kolosijeka, skretnicu i perona u kolodvoru Kloštar Podravski te zamjenu podloge na devet željezničko-cestovnih prijelaza. Rok završetka radova je 15 mjeseci.

Služba ureda župana   

Pročitano 393 puta