22.04.2024.

Županijska liga protiv raka održala zdravstvenu akciju (Cro)Globe-Athone

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Liga 11


Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije u subotu, 20. travnja uz podršku Koprivničko-križevačke županije organizirala je  tradicionalnu javnozdravstvenu akciju (Cro)Globe-Athone kojom se Liga pridružila međunarodnoj kampanji promicanja svjesnosti o ginekološkom raku. Akciju je uime Koprivničko-križevačke županije podržao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je sudionicima čestitao na odazivu te istaknuo važnost promicanja zdravog života, ali i svjesnosti o prevenciji te potrebi skretanja još veće pažnje na vlastitio zdravlje. Prisutnima su se obratili i obratili predsjednica Lige Andreja Lukić Suknaić, zamjneik načelnika Općine Gola Milan Foruglaš te predsjednica KUD-a Ždala Žuža Zabjan.

Kratki osvrt na ginekološki rak, uz posebni osvrt na potrebu redovitih i preventivnih pregleda dali su ginekolozi dr. Neven Hećimović i dr. Ivica Stanišić spec.ginekološke onkologije. Uslijedilo je hodanje stazama Čambine, uz Dravu do Bukevja i natrag do Lovačkog doma uz stručnu pratnju voditeljice Mirjane Molvarec iz Hrvatskih šuma Šumarije Repaš. U Društvenom domu u Ždali okupljene je pozdravio načelnik Općine Gola Stjepan Miilinković nakon čega je uslijedila okrjepa  koju su pripremili predstavnici Šumarije Repaš i članice Udruge žena Ždala. U akciji je sudjelovalo oko sedamdesetak sugrađanki i sugrađana: predstavnici Klubova oboljelih Nada i Prostata iz Koprivnice, Agata iz Križevaca, predstavnice Udruga žena Ždale, Otočke, Gole, ginekolozi i onkolozi te sugrađani koji prate i podupiru rad Lige.

„Osnova borbe protiv raka je njegova prevencija. Najvažniji elementi te prevencije su tjelesna aktivnost, pravilna i uravnotežena prehrana, te prosvjećenost stanovništva. Cilj ove akcije je bio osvijestiti ginekološki rak, ukazati na mogućnosti prevencije te  poticati na zdravi  stil života kao osnovu sprječavanja svih sijela raka“, poručili su iz Lige protiv raka KKŽ.

Izvor fotografija: KKŽ, Liga protiv raka KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 179 puta